1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜMRÜK DAİRESİ MÜDÜRÜ KURALI ANLATTI
GÜMRÜK DAİRESİ MÜDÜRÜ KURALI ANLATTI

GÜMRÜK DAİRESİ MÜDÜRÜ KURALI ANLATTI

Ali Dana Yavaşoğlu, yurtdışından kara yolu ithal edilen araçların ülkeye girişine izin verilmediğini iddia etti

A+A-

Ali Dana Yavaşoğlu, İngiltere’den getirdiği Mercedes Sprinter marka aracın “kara yolu ile geldi” denilerek,  ülkeye girişine izin verilmediğini iddia etti. Gümrük ve Rüsumet Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu ise “kara yolu ile geldiği için değil, aracın, sürücünün adına kayıtlı olmadığı için gümrüklenmediğini açıkladı.

KIBRIS’a konuşan Ali Dana Yavaşoğlu, “ithal edilen bir aracın İngiliz adına koçanı olmadığı zaman TIR’la veya yük gemisiyle ülkeye getirilmesi halinde kaydı oluyor” dedi. Yavaşoğlu, TIR veya gemiyle gelen aracın gümrüğü ödenerek kayıtlanabildiğini anlattı.

Yavaşoğlu, bir aracı kara yolu ile gelmesi durumunda ise, kayıt ve gümrük işleminin yapılmadığını iddia etti.Yavaşoğlu, “Dünyanın neresinde karadan araç ithal edilmesinde sorun çıkar ki?” diyerek tepki gösterdi. Çobanoğlu iddiaları ret etti

Gümrük ve Rüsumet Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu, konuyla ilgili KIBRIS’a açıklama yaptı.Aracı getiren kişinin İngiltere’den koçanı kendi adına almasının zorunlu olduğunu belirten Çobanoğlu, “Aracın önceki sahibi adına bu koçanla araç karadan sürülerek getirilir. Aracın kendisine ait olduğunu gösteren koçan yok. İngiltere’den kendi adına bir koçan alınması ve bu belgenin gümrüğe beyan edip gümrüğünü ödemesi gerekir. Tek sorun budur. Koçan kendi adına kayıtlı değildir. Bütün sıkıntı budur. Bu koçan 3 haftada İngiltere’den alınabilir” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.