1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. GÜMRÜK SORUNLARI
GÜMRÜK SORUNLARI

GÜMRÜK SORUNLARI

MALİYE BAKANI TATAR MERMER İŞLETMECİLERİNİN GÜMRÜK SORUNLARINI SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE GÖRÜŞTÜ

A+A-

Maliye Bakanı Ersin Tatar, mermer üreticileri temsilcileriyle, limanlardaki bazı gümrük uygulamalarında yaşanan sıkıntıları ele aldı.

Maliye Bakanı Ersin Tatar, mermercilik sektöründe yaşanan sıkıntıları görüşmek üzere Arsen Angı başkanlığında sektör temsilcilerinden oluşan bir heyeti kabul etti. Kabulde Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu da hazır bulundu.

TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar, yaptığı ziyaretlerde mermer üreticilerinin hiçbir özveriden kaçınmadan hizmet vermeye çalıştığı gözlemlediğini belirterek, sektör temsilcilerini inşaat sektörüne katkılarından dolayı takdir etti.

Ülkede bazı sıkıntılar yaşanıyor olsa da çok önemli yatırımların da devam ettiğini kaydeden Tatar, “Çeşitli alanlarda yaşanan birtakım gelişmeler tabi ki sizlerin de önünü açacağına olan inancım sonsuzdur” dedi.

Sektördeki gelişmeleri takip ederek yenilikleri ülkeye getirmenin meşakkatli bir iş olduğunu ifade eden Tatar, Hindistan’dan dahi malzeme getirildiğinin bilincinde olduğunu ifade etti ve sektördeki işletmeleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.

ANGI

Mermer üreticileri temsilcisi Arsen Angı, sektör temsilcilerinin 2012 sonu 2013 başlarında gümrüklerde bazı sıkıntılar yaşadığını, sorunların Gümrük Dairesi yetkilileri ile ancak bir noktaya kadar çözebildiklerini ifade etti.

Angı, “Üyelerimizin gümrüklerde yaşadığı bazı sorunları hep birlikte çözmek için bugün buraya geldik” dedi.

KKTC’nin küçük bir ülke ve girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı sektörün dönem dönem zorluklar yaşadığını kaydeden Angı, “Rakibimiz olan başka sektörler de var. Özellikle son dönemlerde bunlar bizi çok etkiledi. Bu haksız rekabeti ortadan kaldırabilmek için bazı çözüm önerileri de birlikte geliştirebiliriz” dedi.

Angı ayrıca sektör temsilcilerinin sorunlarını aktarmak için her zaman Bakan’la erken görüşme olanağı bulmalarının da sevindirici olduğunu dile getirdi.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.