1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜMRÜKTE 125 KOLİ İLACA EL KONULDU!
GÜMRÜKTE 125 KOLİ İLACA EL KONULDU!

GÜMRÜKTE 125 KOLİ İLACA EL KONULDU!

Gümrükte 125 koli ilaca el konuldu!

A+A-

Lefkoşa gümrüğünde Bir ecza deposu firmasının Türkiye’den getirdiği çok sayıda ilaç içerisinde, kanser ve göz damlasından oluşan 125 koli ilacın soğuk zincir sistemiyle getirilmediği tespit edilerek, ilaçların ülkeye girişi engellendi

 Didem MENTEŞ

Lefkoşa Gümrük Dairesi’nde 125 koli kanser ve göz damlasından oluşan ilaçlara el konuldu. Bir ecza deposu firmasının Türkiye’den getirdiği çok sayıda ilaç içerisinde, kanser ve göz damlasından oluşan 125 koli ilacın soğuk zincir sistemiyle getirilmediği tespit edilerek, ilaçların ülkeye girişi engellendi.

1 Nisan Cuma günü Sağlık Bakanlığı’na bağlı İlaç ve Eczacılık Dairesi’ne konunun bildirilmesi üzerine, Daire Müfettişi, gümrüğün ambarlarında tespitte bulundu.

Müfettiş, Türkiye’den uçakla soğuk zincir sistemiyle getirilmesi gereken Calcium Folinate, Gonal F, Sandostatin marka 40- 50 koli kanser ilacı ve 30- 40 koli arasında da İnflased marka göz damlası ilacının uygun şartlarda getirilmediğini tespit etti.

İlaç ve Eczacılık Dairesi Müfettişi Kazım Zaimoğlu ve Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu konuyu doğrularken, ambarlarda tutulan ilaçların imha edileceği açıklandı.

Çobanoğlu: “Liste ve faturalar arasında farklılıklar tespit edildi”

Gümrük Dairesi Müdürü Mustafa Çobanoğlu, 1 Nisan Cuma günü ithalatçı firmanın, ön iznini aldığını ve sayım sırasında gümrüğe sunulan liste ile faturalar arasında da farklılıklar bulunduğunu tespit edildiğini aktardı. 125 koli ilacın beyan edilmediğini, listedeki rakam ile faturadaki rakamların incelenmeye alındığını söyleyen Çobanoğlu, söz konusu sayımın halen sürmekte olduğunu aktardı. Çobanoğlu, söz konusu ilaçların soğuk zincirleme sistemiyle gelmediğini, İlaç ve Eczacılık Dairesi’ne bağlı müfettişlerin 1 Nisan Cuma günü mesai bitiminden sonra ilaçları tespit ettiğini açıkladı.

Zaimoğlu “Soğuk zincir sistemiyle getirilmedi”

İlaç ve Eczacılık Dairesi Müfettişi Kazım Zaimoğlu ise 1 Nisan Cuma günü daireye gelen bilgi üzerine daire gümrüğe giderek tespitlerde bulunduğunu açıkladı. Yapılan incelemelerde 125 kolilik kanser ve göz damlasından oluşan ilaçların, soğuk zincir sistemiyle ülkeye getirilmediğini ve sıcağa maruz kaldığını söyleyen Zaimoğlu, ilaç firmasının ön izin aldığını ancak yapılan sayımda bu ilaçların tespit edilerek müdahale edildiğini açıkladı.

“İmha edilecekler”

3’ünün kanser 1’inin de göz damlası ilaçları olduğunu aktaran Zaimoğlu, ilaçların yanlış geldiğini, getiren firmanın durumu bildiğini ve ilaçları gümrükten çıkarmayacağını kendisine söylediğini aktardı.

Türkiye’deki firmanın uçakla göndermesi gereken söz konusu ilaçları, diğer ilaçlarla birlikte gemiyle gönderdiğinin öğrenildiğini aktaran Zaimoğlu, diğer normal ilaçlarda bir sorun olmadığını ve gümrükten çıkabileceğini ifade etti. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra ilaçların imha edileceğini belirten İlaç ve Eczacılık Dairesi Müfettişi Kazım Zaimoğlu, endişe edilecek bir durumun olmadığının altını çizdi.

Yenidüzen

 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.