1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNDE 15 TL İLE GEÇİNEBİLEN BUYURSUN!
GÜNDE 15 TL İLE GEÇİNEBİLEN BUYURSUN!

GÜNDE 15 TL İLE GEÇİNEBİLEN BUYURSUN!

Çocuklarına ekmek götürebilmek için, hurda toplayan işsiz baba isyan etti:

A+A-

Gazimağusa’daki patates ambarları arkasındaki barakalarda eşi ve iki çocuğuyla birlikte sefalet içerisinde yaşam kavgası veren Mahmut Mavideniz, yoksulluğa ve işsizliğe isyan etti.

Çaresizlik içerisinde olduğunu belirten, çocuklarına iyi bir gelecek sunmak dışında derdi olmadığını anlatan 40 yaşındaki baba, “Çocukları aç bırakmamak için, bisikletimle hurda topluyorum. Eşim ve çocuklar beni yalnız bırakmıyor! Geçmişte Güney Kıbrıs’ta çalışırdım, işler bitince, çaresiz kaldım, hurda toplamaya başladım. Günde 15 TL kazanıyorum” dedi.

Mahmut Mavideniz, 6 yaşındaki Abdurrahman ve 4 yaşında Şenay isimli iki çocuğu olduğunu kaydederek, çocukları için her türlü zorluğa katlanabileceğini anlattı ve ekledi:

“6 yıl önce Abdurrahman doğdu. Ben Güney’de olduğum için, eşim evde doğum yaptı. Çocuğa 6 yıldır yaş kağıdı alamadım. Doktor; param olmadığı için rapor vermiyor. Çocuğumu okula yazdıramadım. Ben cahil kaldım, oğlumun da cahil olmasını istemiyorum! Her kapıyı çaldım, kimse iş vermedi. Bisikletimle, hurda topluyorum, limandaki hurdacıya satıyorum. 15 TL alıyorum. Evde, elektrik ve su yok! Perişanız.”

Mahmut Mavideniz, her geçen gün bir önceki günü arar olduklarını da dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.