1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GÜNDE 20 CESET ÇIKARILIYOR
GÜNDE 20 CESET ÇIKARILIYOR

GÜNDE 20 CESET ÇIKARILIYOR

Filipinler'deki tayfun felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bini geçti

A+A-

Filipinleri 8 Kasım'da vuran Haiyan tayfunu nedeniyle ölenlerin sayısının 6 bini geçtiği bildirildi.
Ulusal Afetle Mücadele Kurumu Sözcüsü Reynaldo Balido yaptığı açıklamada, süper tayfun olarak nitelendiren Haiyan'ın yol açtığı felakette ölenlerin sayısını 6 bin 9 olarak açıkladı.

Balido, ülkenin yaşadığı en büyük felakette bin 779 kişinin kayıp olduğuna dikkati çekerek, afetten en çok etkilenen Tacloban bölgesinde halen günde 20 cesedinin enkaz altından çıkarıldığını, devam eden arama kurtarma çalışmalarında son olarak 27 kişinin cesedine ulaştıklarını kaydetti.

Filipinler'in kıyı bölgelerini vuran Haiyan tayfunu nedeniyle 16 milyondan fazla kişinin evi ya zarar görmüş veya tamamen yıkılmıştı. Yetkililer, zararın telafi edilmesinin en az 3 yıl alacağını belirtiyor.
Ülkedeki son yılların en yıkıcı doğa felaketleri arasında gösterilen Haiyan tayfununda ölü sayısı en son 5 bin 700 kişi olarak açıklanmıştı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Merkezi (OCHA) raporuna göre, felaketi en ağır yaşayan Tacloban ve Ormoc kentlerinde 1 milyon 180 bin evin hasar gördüğü, bunlardan 590 bininin tamamen yıkıldığı, 14 milyon 900 bin kişinin felaketten etkilendiği tespit edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.