1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. GÜNDE BİR SAAT CANDY CRUSH GÖZE İYİ GELİR!
GÜNDE BİR SAAT CANDY CRUSH GÖZE İYİ GELİR!

GÜNDE BİR SAAT CANDY CRUSH GÖZE İYİ GELİR!

Günde 1 saat Candy Crush göze iyi geliyor

A+A-

Veni Vidi Göz İstanbul Tıp Merkezi Göz Doktoru Op. Dr. Fatih Kenar, göz tembelliğinin tedavisinde sosyal medyanın vazgeçilmez oyunlarından biri olan Candy Crush gibi dikkat gerektiren oyunların oynanmasını tavsiye ediyor.

Tıp literatüründe en yaygın görme bozukluğu olarak geçen, halk arasında göz tembelliği olarak bilinen ambliyopi dünya nüfusunun yüzde 5'inde görülüyor. Göz tembelliği, gözde anatomik olarak herhangi bir bozukluk olmamasına rağmen şaşılık, yüksek hipermetropi, yüksek miyopi ve her iki göz arasında +3 diyotri fark olması gibi değişik nedenlerden dolayı beyin işleyişinin düzgün çalışmaması sonucu gözlüklü görme keskinliğinin yüzde 80'nin altında olması durumudur.

Genellikle bir gözde oluşsa da her iki gözün de tembel olma durumu vardır ve göz tembelliği olan kişinin görüşü net değildir. Göz tembelliğinin tedavisi hakkında bilgi veren Veni Vidi Göz İstanbul Tıp Merkezi Göz Doktoru Op. Dr. Fatih Kenar, "Göz tembelliğinin tedavisinde kapama tekniğini uyguluyoruz. Yani iyi gören gözün üstünü kapatarak, göz tembelliği olan gözün daha çok çalışmasını sağlıyoruz. Kapamanın süresi, hastanın uyumuna, yaşına ve göz tembelliğinin derinliğine göre belirleniyor. Hastalar yaşı kadar haftada bir kontrol ediliyor. Göz tembelliği olan 4 yaşındaki bir çocuk, 4 haftada bir kontrol edilmelidir." açıklamalarında bulunurken, bu yöntemin sadece çocuklarda başarı sağladığını da özellikle belirtiyor.

TETRİS GÖZ TEMBELLİĞİNİ İYİLEŞTİRİYOR

Op. Dr. Fatih Kenar'ın verdiği bilgilere göre başka tedavi seçeneği olmayan yetişkinlerdeki görmeyi iyileştirmenin tek yolu ise, Candy Crush, tetris gibi dikkat gerektiren bilgisayar oyunları oynayarak her iki gözün de aynı anda çalışmasını sağlayabilmek.

3 boyutlu görmenin, göz tembelliğini iyileştirmede etkili bir yöntem olduğunu belirten Op. Dr. Fatih Kenar, yurt dışında yürütülen çalışmalara da dikkat çekiyor: "McGill Üniversitesi'nde, göz tembelliğini her iki gözü de kullanarak iyileştirilmesini incelemek amacıyla yürütülen çalışmada, 90'lı yılların efsanevi oyunu tetris kullanıldı. Bu yöntemde, her iki gözün bir arada ancak farklı görme alanları ile ilgilenerek iş birliği içinde hareket etmesi için oyun esnasında bir gözün sadece tetris oyununda yukarıdan düşen şekilleri görmesi sağlanırken, diğer gözün de sadece zemindeki düzlemde tamamlanan şekilleri görmesine izin verildi.

Araştırmanın sonucunda ise her iki gözünü de kullanarak tetris oynayan kişilerin görmelerinde 2 hafta sonra belirgin bir düzelme tespit edilmiş." Bu nedenle Veni Vidi Göz İstanbul Tıp Merkezi Göz Op. Dr. Fatih Kenar, göz tembelliği olan yetişkinlerin hem göz tembelliği olan hem de olmayan gözlerini aynı anda çalıştırabilmeleri için dikkat gerektiren bilgisayar oyunlarını günde en az 1 saat oynamalarını tavsiye ediyor.

 

 

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.