1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNDELİKÇİLER NE YAPSIN?
GÜNDELİKÇİLER NE YAPSIN?

GÜNDELİKÇİLER NE YAPSIN?

Yasak geldi gelmesine ama ...

A+A-

 

 

Hava sıcaklıklarının aşırı yükselmesi nedeniyle 5 Ağustos- 8 Ağustos tarihlerinde 12:00 -16:00 saatleri arasında dışarıda çalışmak yasaklandı. Ancak bu kez gündelikçi olan işçilerin namalum durumu soru işaretleri ile dolu. Sosyal medyanın gündeminde de bu kez getirilen yasağın sonuçları endişeye düşürüyor....

Kıbrıs 7/24 - Sosyal Medya

ne.jpg

 

YASAK HAKKINDA

KKTC'de İçişleri ve Çalışma Bakanlığı, hava sıcaklığının aşırı yükselmesi nedeniyle, dışarıda çalışan işçilerin sağlığının korunabilmesi amacıyla, bugünden itibaren 12.00-16.00 saatleri arasında 4 günlük çalışma yasağı koydu. Yasağa uymayanların çalışmaları durdurulacak ve çalıştıran kurumlara asgari ücret kadar para cezası kesilecek.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, yasak 22/1992 Sayılı İş Yasası’nın 36’ncı Maddesi'nin verdiği yetkiye dayanıyor. Açıklamada, Meteoroloji Dairesi’nin raporları doğrultusunda bu yasağın, gerek görülmesi halinde önümüzdeki hafta da uzatılabileceği kaydedilerek, tüm işverenlerin ve çalışanların bu karara titizlikle uymaları istenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.