1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR YAPILIYOR
GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR YAPILIYOR

GÜNDEM DIŞI KONUŞMALAR YAPILIYOR

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk gündem dışı konuşmayı DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek güncel sorunlar konusunda yaptı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk gündem dışı konuşmayı DP-UG Milletvekili Hakan Dinçyürek güncel sorunlar konusunda yaptı.

Hakan Dinçyürek gündem dışı konuşmasında ağırlıkla sağlığa değinerek,  Onkoloji hastanesinin ihalesinin ötelenmesinin birçok sorun doğuracağını kaydetti ve “Hem hastalar mağdur oluyor hem de devlet maddi kayıplara uğruyor” dedi.

Kanser hastalığının ülkede çok büyük oranlarda görüldüğünü; toplumda bu konuda büyük hassasiyet olduğunu kaydeden Dinçyürek, her gün kansere iki kişinin yakalanmasının küçümsenecek bir olay olmadığını söyledi.

Dinçyürek ülkede adli tıp uzmanının olmadığına dikkat çekerek, bu konuda sürekli hizmet alımı yapılmasını doğru bulmadığını söyledi. “Tassarruf tedbiri yapılacak” söylemiyle sürekli hizmet alımı yapıldığını anımsatan Dinçyürek, ne kadar tasarruf edildiğini sordu.

Dinçyürek Hemşire münhallerinin bir an önce açılması gereğine de dikkat çekti.

“Devlet hastanelerinde şu anda eczacı yoktur, hala niye eczacı alınmıyor bunu anlamak mümkün değildir” diyen Dinçyürek, eczacı kadrolarının bir an önce oluşturulmasını istedi.

İlaç eksikliği konusuna da değinen Dinçyürek, ilaç alımı ihalesinde gecikme yaşandığı ve birçok hastanın bu konuda mağduriyet yaşadığını anlattı.

Dinçyürek sağlıkta yapılan yanlışların bir an önce oturulup konuşulması gerektiğini kaydetti.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, kanserin dünyada çok büyük sorun olduğuna dikkat çekerek, “kanserde Kıbrıs’ta dünya birinci değiliz” şeklindeki sözleriyle ilgili eleştirilere atfen, bunu söylerken bu konuda mücadele etmeyecekleri gibi bir söylemi olamayacağını vurguladı.

“Kanserle mücadelede sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmamız gerek” diyen Bakan Gülle, “Bu konuda yapılacak çok şey var, öncelikle yaşam biçimimizde değişikliğe gitmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bakan Gülle Onkoloji hastanesinde hızlı davranmanın önemine dikkat çekerek, bu konuda ihalede sıkıntılar yaşandığını kaydetti ve bunların aşılması için ihale tüzüğünün yenilenmesi gereğine dikkat çekti.

Bakan Gülle, Onkoloji hastanesi konusunda önümüzdeki günlerde olumlu adım atılacağını söyledi.

Bakan Gülle, hemşire münhalleri konusunda da, geçici sorununu aşmak için yapılan sınav sonucunda kadrolamaların yapılması için çalışmaların sürdüğünü anlattı. Gülle, konunun hukuksal boyutunu da dikkate alacaklarını söyledi.

YDÜ Hastanesi’yle olan protokolün uygulanması yönünde girişimleri olduğunu ancak bazı sıkıntıların sürdüğünü belirten Gülle, sorunların çözümü yönünde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan, sorunların çözümü için kapılarının açık olduğunu ifade ederek, Onkoloji Projesi ihalesiyle ilgili gecikmenin, yasalara kurallara tam uygun olması konusundaki hassasiyetlerinden kaynaklandığını belirterek, sağlık ve eğitimin öncelikli olduğunu; bu konularda hataya tahammülleri olmadığını anlattı.

Mungan, sorunların, Meclis’te de gündeme getirilebileceğini ancak önceden de bilgileri olması halinde tartışarak aşabileceklerini ifade etti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar, hükümet icraatlarıyla ilgili gündem dışı konuşmasında, reform hükümeti diye iktidara gelen hükümette çatlaklar oluştuğunu savunaral icraatları eleştirdi. Müşavir sayısının 150’ye çıktığına işaret eden Tatar, “Bu hükümet mi tasarruf hükümeti?” diye sordu.

Türkiye ile imzalanan ekonomik protokol ve önemli reformlar yapılması öngörülen yerlerle ilgili konuşulmadığını;  bunlar yerine Kıbrıs konusunun nasıl çözüleceği konusunda açıklamalar yapıldığını savunarak bunu eleştiren Tatar, koalisyon hükümetindeki çatlağın büyük olduğu iddiasında bulundu.

Ekonomik alanda hükümetten umutlu olmadığını söyleyen Tatar, “Rakamlara baktığımda içim kararıyor” dedi.

Kooperatif Merkez Bankası Yönetiminin istifasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Tatar, Banka’nın ülke için önemli olduğunu ve yaşaması gerektiğini dile getirdi.

MUNGAN

Daha sonra söz alan Maliye Bakanı Zeren Mungan, Tatar’a hassasiyetleri için teşekkür ederek belirli hususlarda Tatar’a katıldığını ancak belirli hususlara açıklama getirmek istediğini söyledi.

KDV Ötelemesi Yasası nedeniyle Bütçe’de herhangi bir kayıp yaşanmayacağını dile getiren Mungan, ekonomideki tıkanıklığı açmak için böylesi bir karar aldıklarını söyledi.

Sosyal güvenlik açıkları konusunda  Tatar’a katıldığını söyleyen Mungan, hükümetin kamu kurumlarına bütçe yasası altında aktarımda bulunduğunu, bu kurumlarla ilgili gerekli uyarıları yaptıklarını ancak her kurumun bir yönetimi olduğunu ve bu yönetimlerin hesap verme zorunluluğu bulunduğuna işaret eti.

Banka müdürünün hassasiyetine katıldığını dile getiren Mungan, gerekli düzenlemeleri yapacaklarını ifade etti.

Teşvik ve muafiyetlerin hepsinin ilgili bakanlıklarla tarandığını anlatan Mungan, teşviklerle ilgili değişiklikler yapmayı öngördüklerini dile getirdi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.