1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÜNDEMDE ESNAFA VE HİZMET SEKTÖRÜNE FAİZSİZ KREDİ VAR”
“GÜNDEMDE ESNAFA VE HİZMET SEKTÖRÜNE FAİZSİZ KREDİ VAR”

“GÜNDEMDE ESNAFA VE HİZMET SEKTÖRÜNE FAİZSİZ KREDİ VAR”

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında gündemdeki konular;

A+A-

“GÜNDEMDE ESNAFA VE HİZMET SEKTÖRÜNE FAİZSİZ KREDİ VAR”

“HÜKÜMET PROGRAMINDAKİ REFORMLARIN TAKVİME BAĞLANMASIYLA İLGİLİ PAZARLIK YAPILACAK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında, 2014 yılında esnafa ve hizmet sektörüne faizsiz kredi sağlanması ve yarım kalan turizm tesislerinin faizsiz kredilendirilmesi konularının görüşüleceğini açıkladı.

Demokrat Parti Ulusal Güçler’in (DP-UG), Ulusal Birlik Partisi’yle (UBP) yerel seçimlerde güç birliği yapması konusuna da değinen Yorgancıoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) kendine göre hassasiyetleri bulunduğunu ancak en hassas konunun hükümet programında da bulunan Kıbrıs sorununun çözümü ve reformların hayata geçirilmesi olduğunu ifade etti.

Yorgancıoğlu bu bağlamda, hükümet programında yer alan Anayasa’nın, Siyasi Partiler Yasası’nın, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın ve Kamu Görevlileri Yasası’nın değiştirilmesi gibi reformların nasıl ve ne kadar zamanda yapılacağıyla ilgili hükümet ortakları olan DP-UG ile yeniden pazarlık yapacaklarını belirtti.

Bakanlar Kurulu bugün saat 11.00’de Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında toplandı.

KIBRIS SORUNU

Toplantı öncesinde basın açıklama yapan Yorgancıoğlu, Dışişleri Bakanı Özdil Nami’nin yurt dışında Kıbrıs sorunuyla ilgili yaptığı görüşmelere değindi.

Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununun, ilgili diğer ülkelerde de devinim yarattığını kaydetti.

“ABD’NİN SÜRECE KATKI İÇİN GİRİŞİM BAŞLATTIĞI BİLDİRİLDİ”

Nami’nin Amerika’da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı ile yaptığı görüşmede, Kıbrıs Türk tarafının çözüm yönündeki iradesinin takdir edildiğini söyleyen Yorgancıoğlu, ABD’nin de sürece katkıda bulunmak adına girişim başlattığının bildirildiğini ifade etti.

“DÜNYA BANKASI SÜRECE NASIL KATKI YAPAR?”

Daha önce planda olmayan bir görüşmenin de ADB Başkanı Barack Obama’nın özel danışmanıyla Beyaz Saray’da gerçekleştirildiğini dile getiren Yorgancıoğlu, Nami’nin Dünya Bankası yetkilileri ile de bir araya gelerek Dünya Bankası’nın sürece nasıl katkı yapacağının görüşüleceğini belirtti.

Nami’nin Amerika ziyaretleri çerçevesinde Birleşmiş Milletler yetkilileriyle de bir araya geleceğini anlatan Yorgancıoğlu, bu ziyaretlerin hükümetin Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik çalışmalarının bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

“GÜNDEMDE ESNAFA VE HİZMET SEKTÖRÜNE FAİZSİZ KREDİ VAR”

Bakanlar Kurulu’nun bugünkü gündeminde 2014 yılında esnaf ve hizmet sektörüne faizsiz kredi sağlanması ve yarım kalan turizm tesislerinin faizsiz kredilendirilmesi konularının görüşüleceğini anlatan Yorgancıoğlu, ayrıca 74 yabancının taşınmaz mal alımının da değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Yorgancıoğlu bugünkü toplantıda kısmi hibe almaya hak kazananların da görüşüleceğini ifade etti.

“HÜKÜMET PROGRAMINDAKİ REFORMLARIN TAKVİME BAĞLANMASIYLA İLGİLİ PAZARLIK YAPILACAK”

Demokrat Parti Ulusal Güçler’in, Ulusal Birlik Partisi’yle yerel seçimlerde güç birliği yapması konusuna da değinen Yorgancıoğlu, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin kendine göre hassasiyetleri bulunduğunu ancak, en hassas konunun hükümet programında da bulunan Kıbrıs sorununun çözümü ve reformların hayata geçirilmesi konuları olduğunu ifade etti.

Yorgancıoğlu bu bağlamda, Anayasa’nın, Siyasi Partiler Yasası’nın, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın ve Kamu Görevlileri Yasası’nın değiştirilmesi gibi reformların nasıl ve ne kadar zamanda yapılacağıyla ilgili hükümet ortakları olan DP-UG ile yeniden pazarlık yapacaklarını belirtti.

Amaçlarının halka daha iyi hizmet vermek olduğunu anlatan Yorgancıoğlu, yerel seçimlerde UBP’nin DP-UG ile yaptığı ittifakın rahatsızlık konusu olduğunu ancak aynı zamanda, tek tek partilerin CTP-BG’nin karşısında duramayacağının da göstergesi olduğunu söyledi.

“DÜNYA BANKASI ÇÖZÜM SONRASI YATIRIMCILARA FİNANS SAĞLAYABİLİR”

Yorgancıoğlu, Nami’nin Dünya Bankası ile yaptığı görüşmede ana gündemin hakkında sorulan bir soru üzerine, ilgili görüşmede olası bir çözümde ülkeye yatırım yapacak olanlara finansman sağlanması konusu bulunduğunu anlattı.

“SORUNLAR OLABİLİR...”

Yorgancıoğlu, DP-UG’nin UBP ile işbirliği ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise şimdiye kadar pek çok koalisyon hükümetinde sorun yaşandığına, tek parti iktidarlarının bile bozulduğuna işaret ederek, “Sorunlar olabilir, önemli olan hükümet tarafından verilen sözlerin yerine getirilip getirilemeyeceğine bakmaktır” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.