1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Güne Yükselişle Başlayan Dolar, Yeniden Düşüşe Geçti
Güne Yükselişle Başlayan Dolar, Yeniden Düşüşe Geçti

Güne Yükselişle Başlayan Dolar, Yeniden Düşüşe Geçti

Trump'ın tweetleri işe yaramıyor

A+A-

Haftanın son işlem gününde 5,81 TL seviyesinde güne başlayan dolar fiyatları şu sıralarda 5,75 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro fiyatları ise 6,8 TL seviyesinde bulunuyor.

Türk Lirası'ndaki değer kaybını kontrol altına almak, ekonomik gelişmelere ilişkin endişelere son vermek amacıyla peş peşe atılan adımlar, Avrupa Birliği ile ilişkilerin kuvvetlenebileceği öngörüsü ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla yaptığı görüşmeyle piyasalardaki olumlu hava sürerken, dolar kuru güne 5,81 TL'den başladı.

DOLAR 5,75'İ GÖRDÜ

Dolar gün içerisinde en düşük 5,7502 TL'yi görürken saat 09.33 itibarıyla 5,7645 TL seviyesinde bulunurken, Euro ise 6,5865 TL seviyesinde hareket ediyor.

S&P'NİN NOTU KAPANIŞ SONRASI

Pazartesi öğleden sonra başlayacak bayram döneminde piyasaların kapalı olması nedeniyle bankacılar bugünü yüksek hacimli son işlem günü olarak görürken, kur ve faizde Türkiye ABD ilişkileri takip edilmeye devam ediliyor. Ayrıca Kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye'nin kredi notuna ilişkin değerlendirmesi ise piyasa kapanışı sonrası bekleniyor.

PİYASALARIN GÖZÜ BU GELİŞMELERDE

- 10.00 Türkiye, ağustos ayı tüketici güven endeksi

- 12.00 Avro Bölgesi temmuz ayı Tüketici Fiyat Endeksi

- 14.30 Türkiye, TCMB ağustos ayı beklenti anketi

- 17.00 ABD, ağustos ayı Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi

TAHVİL BONO PİYASASI

Tahvil piyasasında ise TCMB'nin son sıkılaştırma adımları ardından gösterge 10 yıllık tahvilin getirisinde düşüş 150 baz puanı aştı. İki yıllık gösterge tahvil ise aynı dönemde 250 baz puan civarında yükseldi. Bankacılar bu hareketin TCMB'nin gecelik piyasada faizi yüzde 19.25 ile koridorun üst bandına yönlendirmesinin ardından geldiğini belirttiler

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.