1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEŞ VE BALÇIKLAR MAHKEMEYE ÇIKARILDI
GÜNEŞ VE BALÇIKLAR MAHKEMEYE ÇIKARILDI

GÜNEŞ VE BALÇIKLAR MAHKEMEYE ÇIKARILDI

Şüpheli görülen JP 585 plakalı araç...

A+A-

Lapta ve Güzelyurt Bölgesinde Mayıs ayı içinde meydana gelen hurda ve bakır kazan sirkatı meselesiyle ilgili olarak tutuklanan üç zanlı Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Meselenin tahkikat sorumlusu Lapta Polis Karakolu’nda Görevli Polis Memuru Mustafa Meren mahkemede verdiği yeminli ifadede; zanlılar, Güneş Kaşıkçı, Erdem Balçık ve Ekrem Balçık’ın Mayıs ayı içinde Lapta ve Güzelyurt bölgelerinde meydana gelen sirkat meselesiyle ilgili olarak tutuklandığını belirtti.

Lapta ve Güzelyurt Bölgesinde, meydana gelen bakır kazan ve hurda sirkatı olayıyla ilgili araştırma yürüten polisin, şüpheli görülen JP 585 plakalı aracı, Güzelyurt’ta Güneş Kaşıkçı’nın tasarrufunda tespit ettiğini kaydeden Meren, Kaşıkçı’nın polisteki sorgusunda , sözkonusu malzemeyi, Haspolat’ta faaliyet gösteren ve hurda alım satımı yapan bir firmaya sattığını söylediğini belirtti.

Sözkonusu firmadan yapılan soruşturma neticesinde, meseleyle bağlantılı olan Erdem Balçık ve Ekrem Balçık’ın da tutuklandığını kaydetti.

Ülke genelinde, özellikle Güzelyurt bölgesinde benzer sirkat olayları meydana geldiğini ve zanlıların bu olaylarla bağlantısının araştırılacağını belirten tahkikat sorumlusu, zanlılar aleyhine üçer gün tutukluluk talep etti.

 

Girne Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları da, tahkikatın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacıyla zanlılar aleyhine üçer gün tutukluluk emri verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.