1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. GÜNEŞ'İ TEĞET GEÇECEK
GÜNEŞ'İ TEĞET GEÇECEK

GÜNEŞ'İ TEĞET GEÇECEK

NASA, kuyruklu yıldızın Güneş'e en yakın konumuna geldiği anı canlı yayınlayacak.

A+A-

Bazı astronomlarca asrın kuyruklu yıldızı olmaya aday gösterilen ISON kuyruklu yıldızı, yarın Güneş yüzeyinin 1,2 milyon kilometre kadar yakınına gelerek Güneş'i adeta "yalayarak" geçecek.

Güneş'in etkisiyle param parça olmaması halinde Dünya'dan gündüz de görülebilecek parlaklığa erişmesi beklenen kuyruklu yıldızın Güneş'e yaklaşma anı, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından canlı yayınlanacak.

Astronomi meraklıları, ISON kuyruklu yıldızının Güneş'in en yakınına geldiği anı, NASA'nın Google'un parasız video sohbet servisi Google Hangout'tan, Türkiye saatiyle 20.00 ile 22.30 saatleri arasında yapacağı canlı yayınla izleyebilecek.

Dünya ile Güneş arasındaki mesafenin 150 milyon kilometre olduğu gözönüne alındığında kuyruklu yıldızın Güneş'in ne kadar yakınına geleceğinin daha iyi anlaşılabileceğine işaret eden astoromlar, ISON'un çekirdeğinin 0,5 kilometreden daha büyük olması nedeniyle Güneş'in yakınından geçişi sırasında paramparça olmayacağı konusunda iyimser.

Kuyruklu yıldızın, 29 Nisan'da, Güneş'ten 621,18 milyon kilometre mesafede, Jüpiter'in yörüngesindeyken Hubble teleskobunca belirlenen
görüntülerinde çekirdeğinin büyüklüğünün 5-6 kilometre olduğu saptanmıştı.

Bilimsel adı C/2012 S1 olan kuyruklu yıldız, Rusya'daki, International Scientific Optical Network (ISON) adlı bilimsel araştırma kuruluşu tarafından
keşfedildiği için ISON kuyruklu yıldızı adıyla anılıyor.

SABAH

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.