1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEŞKÖY 18 YAŞ ÜSTÜ REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE SERA KAZANDIRILACAK
GÜNEŞKÖY 18 YAŞ ÜSTÜ REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE SERA KAZANDIRILACAK

GÜNEŞKÖY 18 YAŞ ÜSTÜ REHABİLİTASYON MERKEZİ’NE SERA KAZANDIRILACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

A+A-

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Gürpınar’a ziyaretinde, CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, Güzelyurt Kaymakamı Doğan Bağkur, Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Zühre Aydan Ayaz, Kuzey Kıbrıs Kurumsal İletişim Müdürü Ayhan Barış ve Sera Tarım işletmecisi Şevket Özen ile Sosyal Hizmetler Dairesi yetkilileri eşlik etti.

Merkeze yaptığı ziyarette konuşan Bakan Gürpınar; Güneşköy 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ne bir sera kazandırmak için girişim başlattıklarını, özel sektörde duyarlı kuruluşların da katkısıyla en kısa sürede seranın gençlerin hizmetine sunulacağını belirtti.

Engelli gençlerin sosyal aktivitelere katılımını arttırmak ve onları üretim sürecine dahil etmek için, merkeze sera yapılacağını açıklayan Gürpınar,  Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Sera Tarım yetkililerine sponsor oldukları için teşekkür etti.

Bakan Gürpınar konuşmasına şöyle devam etti:

"2014 yılı engelli gençlerimize yönelik projeler için somut adımların atıldığı bir yıl oluyor. Engelli gençlerimizin çalışma hayatına katılması için, Engellileri İstihdam, Koruma ve Rehabilite Değişiklik Yasası yürürlüğe girmiş; yasa kapsamında, özel sektörde istihdam edilen engellilerin hem devletten aldığı nakdi yardımın yüzde otuz oranında sürmesi hem de sosyal güvenlik primlerinin devlet tarafından desteklenmesi sağlanmıştır.

Yine uzun yıllardır eksikliği çekilen engelli yaşam evi projesi de bir buçuk yıl içinde sonuçlandırılacak. Bakanlığımıza bağlı diğer engelli rehabilitasyon merkezlerinin geliştirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu tür toplumsal duyarlılık isteyen projeler;  ancak işbirliği ile yapılabilir. Katkı koyan özel sektör temsilcilerine teşekkür ediyorum’’
Kuzey Kıbrıs Turkcell İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Zühre Aydan Ayaz da,  sera projesinin engellilerin sosyal yaşama katılımı için önemli bir proje olduğunu, Down Kafe projesinden sonra böyle bir projede yer almaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Sera Tarım işletmecisi Şevket Özen de,  engelli gençler için bu projeye katkı koymaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.