1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEŞKÖY'DE HAYAT DURDU...
GÜNEŞKÖY'DE HAYAT DURDU...

GÜNEŞKÖY'DE HAYAT DURDU...

GÜNEŞKÖY'DE HAYAT DURDU...

A+A-

Gençlere dağıtılan kırsal kesim arsalarına su ve elektrik bağlanmıyor.

Güneşköy’de gençlere verilen arsalarla ilgili sıkıntı devam ediyor. Güneşköy Muhtarı Serkan Alsakal, 2013 yılı elektrik paralarının ödenmesi ve altyapının yapılması için Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na müracaat ettiklerini, ancak bu konuda herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını söyledi.


Köyde gençlere 13 adet arsa verildiğini anımsatan muhtar, suyun bağlanması ile ilgili Güzelyurt Belediyesi’ne müracaat edildiğini ve belediyenin de suyu bağlayacağı yönünde söz verdiğini belirtti. Su konusunda İçişleri Bakanlığı’na da yazı yazıldığını, fakat dört aydır cevap alamadıklarını anlatan muhtar Alsakal, “Evlerine yerleşenler oldu. İnşaat yapmak isteyen köy gençleri var. Ancak gençlerin, bu durumdan dolayı yetkililere güvenleri yok. Bu nedenle ev inşasına başlayamıyorlar” dedi.

Bakır: Elektriksiz bir evde yaşıyoruz


   Mehmet Habib Bakır iki yıl önce Güneşköy’de ev inşa edip, yerleştiğini söyledi. Pek çok sıkıntısı bulunduğunu belirten Bakır, “Hiçbir yetkili gelip hatırımızı sormuyor. Sadece seçim zamanı gelip, oy isterler ve eksikliklerin yapılacağını söylerler” dedi.
Bakır, elektriksiz bir evde, yolu bozuk bir arsa içinde yaşadıklarını da dile getirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.