1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY İLE GİZLİ İTTİFAK İDDİASI!
GÜNEY İLE GİZLİ İTTİFAK İDDİASI!

GÜNEY İLE GİZLİ İTTİFAK İDDİASI!

Güney ile gizli ittifak iddiası!

A+A-

Güney ile gizli ittifak kurarak ağır bir suç işlemek kastı olduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan TC uyruklu Taylan Yanar isimli kişi, polis tarafından gözaltına alınmasının ardından dün Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Zanlı her hâlükârda 2 ayı aşmayacak bir süre ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Abbas ELMAS

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Fuat Kurtulan, zanlı Taylan Yanar’ın 17-27 Eylül tarihleri arasında “Ağır bir cürüm işlemek kastı ile gizli ittifak kurma, birinci derece askeri yasak bölge ihlali ve yetkili makamdan izinsiz sınır ihlali” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının henüz tamamlanmadığını ancak zanlının soruşturmanın bu aşamasından sonra olumsuz etki yaratamayacağını dile getiren polis, zanlının davalarında hazır bulunabilmesi maksadı ile mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. Polis, ayni zamanda zanlının TC vatandaşı olduğunu ve KKTC ile hiçbir yasal bağının bulunmadığına da dikkat çekti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit ise, savcılığın talebini dikkate alarak zanlının her hâlükârda 2 ayı aşmayan bir süre ile Merkezi Cezaevi’ne hükümsüz tutuklu olarak gönderilmesini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.