1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS AB’DE SANIK SANDALYESİNDE!
GÜNEY KIBRIS AB’DE SANIK SANDALYESİNDE!

GÜNEY KIBRIS AB’DE SANIK SANDALYESİNDE!

Avrupa Birliği Mahkemesi’ne verme kararı!

A+A-

Avrupa Komisyonu’nun Güney Kıbrıs’ı, petrol rezervleriyle ilgili AB talimatını ulusal mevzuatına geçirmediği için Avrupa Birliği Mahkemesi’ne verme kararı aldığı bildirildi.

Politis gazetesi “Petrol İçin Sanık Sandalyesi... Kıbrıs AB’den Ceza Alma Tehlikesiyle Karşı Karşıya” başlıklarıyla verdiği haberinde, Avrupa Komisyonu’nun petrol rezervleriyle ilgili AB talimatını ulusal mevzuatına geçirmesi için Güney Kıbrıs’a yaptığı uyarılarına rağmen Rum yönetimi yetkili birimlerinin bugüne kadar bu amaca yönelik herhangi bir önlem almadığını, Komisyon’un taleplerini tatmin edecek hiçbir şey yapmadığını belirterek bunun neticesinde para cezası alma tehlikesiyle karşı karşıya bulunulduğunu yazdı.

Komisyon’un Güney Kıbrıs’ı petrol rezervleriyle ilgili talimatı ulusal mevzuatına geçirmediği için Avrupa Birliği Mahkemesi’ne verme kararı aldığını aktaran gazete, talimatta, AB üye ülkelerinden ikmal zorlukları yaşanması durumunda ikmal güvenliği amacıyla minimum düzeyde ham petrol ve petrol ürünleri rezervi muhafaza etmelerinin istendiğini aktardı.

Talimatın 31 Aralık 2012’ye kadar Güney Kıbrıs ulusal mevzuatına geçirilmesi zorunluluğunun olduğunu belirten gazete, Komisyon’un 2013 Ocak ayında uyarı mektubu gönderdiğini, 2013 Haziran ayında da gerekçeli görüş bildirdiğini kaydetti.

Gazete tüm bunlara rağmen Güney Kıbrıs’ın bu talimatın ülkenin ulusal mevzuatına geçirilmesiyle ilgili herhangi bir önlem tebliğ etmediğini yazdı.

Haberde Güney Kıbrıs dışında talimatı ulusal mevzuatlarına geçirmeyen başka ülkelerin de mahkemeye verilmesi ihtimalinin bulunduğundan da söz edildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.