1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS BÜYÜKLERİ ARKASINA ALARAK..
GÜNEY KIBRIS BÜYÜKLERİ ARKASINA ALARAK..

GÜNEY KIBRIS BÜYÜKLERİ ARKASINA ALARAK..

Güney Kıbrıs, uluslararası çaptaki büyük bankaların desteğiyle

A+A-

Güney Kıbrıs, uluslararası çaptaki büyük bankaların desteğiyle uluslararası piyasalara dönmeyi planlıyor.

Alithia gazetesi “Tahviller İçin Devler” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, Rum Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs’ın, olası tahvil çıkarımı amacıyla Avrupa’daki yatırımcılara tanıtımlar (road shows) düzenlenmesini, Deutsche Bank, Goldman Sachs International, HSBS, UBS Investment Bank ve VTB Capital bankalarına havale ettiğini kaydetti.

Habere göre tahvillerin Haziran sonu, Temmuz başlarında çıkarılması hesaplanıyor.

PARTİLER ŞÖLEN ATMOSFERİ YARATILMASI ÇABALARINA TEPKİLİ

Politis gazetesi ise Rum muhalefet partilerinin, Rum Hükümeti’nin ekonomi konusunda şölen atmosferi yaratma çabalarına tepki gösterdiklerini yazdı.

Habere göre AKEL, ekonomideki atmosferin, Hükümetin yaptığı gibi şöleni gerektirecek derecede olmadığını belirterek; işsizliğe, maaşların azalmasına ve işletmelerin kapılarına kilit vurmasına  dikkat çekti.

EDEK yaptığı açıklamada, Hükümeti, şölen yapmak yerine işsizliği azaltmanın ve batık kredileri sınırlamanın yollarını aramaya çağırdı.

Vatandaşlar İttifakı ise, Hükümetin yeni bir borçlanma için uluslararası piyasalara çıkmadan önce yapılması gerektiğini savunduğu diğer unsurlara değindi.

ANASTASİADİS DENİZCİLİĞİN EKONOMİYE OLAN KATKISINA İŞARET ETTİ

Öte yandan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rum Denizcilik Odası’nın kuruluşunun  25’inci yılı dolayısıyla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, denizcilik sektörünün Güney Kıbrıs ekonomisinde önemli bir yer kapladığına dikkat çekti.

Denizciliğin Güney Kıbrıs ekonomisinin iyileştirilmesi çabalarında lider rol oynadığını söyleyen Anastasiadis, Troyka ile yapılan kredi sözleşmesinden bir yıl sonra Rum ekonomisinin iyileşme yoluna girdiğini belirtti.

Anastasiadis, bazıları halk açısından acı verici olan iyileştirme önlemlerinin ardından Güney Kıbrıs’ın, yapılan hesaplamalardan bir yıl daha önce, bu ayın sonunda uluslararası piyasalara dönebileceğini de söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.