1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİNİN DIŞİŞLERİ BAKANI KASULİDİS MISIR'DA
GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİNİN DIŞİŞLERİ BAKANI KASULİDİS MISIR'DA

GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİNİN DIŞİŞLERİ BAKANI KASULİDİS MISIR'DA

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Suriye'ye yönelik olası bir askeri müdahalede Kıbrıs topraklarının kullanılmayacağına dair İngiltere, ABD ve Fransa'dan teminat aldıklarını iddia etti.

A+A-

KASULİDİS:  "SURİYE'YE DÜZENLENMESİ MUHTEMEL ASKERİ MÜDAHALEDE KIBRIS TOPRAKLARININ KULLANILMAYACAĞINA DAİR İNGİLTERE, ABD VE FRANSA'DAN TEMİNAT ALDIK"

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Suriye'ye yönelik olası bir askeri müdahalede Kıbrıs topraklarının kullanılmayacağına dair İngiltere, ABD ve Fransa'dan teminat aldıklarını iddia etti.

Kasulidis, Kahire'de Mısırlı mevkidaşı Nebil Fehmi ile görüşmesinin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, "Suriye'ye düzenlenmesi muhtemel askeri müdahale için Kıbrıs topraklarının kullanılmayacağına dair İngiltere, ABD ve Fransa'dan teminat aldık. Kıbrıs, kimyasal silah kullanımına karşıdır. Suriye'de kimyasal silah kullanılıp kullanılmadığını ispat edecek tek merci Birleşmiş Milletler (BM) görevlileridir. Kullanan kişi bunu belirleyemez" dedi.

Mısır'daki olaylar ve siyasi gelişmeler hakkında ise Kasulidis, "Mısır'daki tüm gelişmeleri takip ettik. Biz, demokratik süreç çerçevesinde Mısır halkına demokrasi getirecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak yol haritasına güveniyoruz" diye konuştu.

Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ise Suriye'deki durumun acı olduğunu belirterek, "Mısır, kimyasal silah kullanımını şiddetle kınamakla beraber olayların çözümü için güç kullanmaya karşıdır. Mısır, kimyasal silah kullananlardan istisnasız hesap sorulmasını talep ediyor" ifadesini kullandı.

Fehmi, "Çeşitli konularda Mısır'ın tutumunu belirleyen, uluslararası kanuna, devletin meşruiyetine olan saygısı ve adil bir rejim oluşturma esasıdır. Bu esaslar, tüm bölgesel ve uluslararası davalarda uygulanacaktır" dedi.

Nebil Fehmi, Güney Kıbrıslı mevkidaşı ile iki ülke arasındaki deniz taşımacılığı ve enerji alanında iş birliği konularını görüştüklerini sözlerine ekledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.