1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS VE RUM HALKININ BEKLENTİLERİ GERÇEKLEŞMEDİ
GÜNEY KIBRIS VE RUM HALKININ BEKLENTİLERİ GERÇEKLEŞMEDİ

GÜNEY KIBRIS VE RUM HALKININ BEKLENTİLERİ GERÇEKLEŞMEDİ

Güney Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’ne üye oluşunun 9’uncu yıldönümünde, Rum Yönetimi’nin ve halkının AB üyeliğine büyük yatırım yaptığı, buna karşın beklentilerinin Troyka, Euro Grubu ve “AB üyesi bazı güçlü ülkelerin kalpsizliği yüzünden” gerçekleşmediği ha

A+A-

Güney Kıbrıs’ın Avrupa Birliği’ne üye oluşunun 9’uncu yıldönümünde, Rum Yönetimi’nin ve halkının AB üyeliğine büyük yatırım yaptığı, buna karşın  beklentilerinin Troyka, Euro Grubu ve “AB üyesi bazı güçlü ülkelerin kalpsizliği yüzünden” gerçekleşmediği haber verildi.

Politis “Kıbrıs’ın Üyeliği... AB’de 9 Yıl” başlıklı haberinde, Güney Kıbrıs’ın AB’ne üyeliğinin 9’uncu yıldönümü münasebetiyle Anastasiadis hükümetinin ortağı DİKO tarafından yayınlanan açıklamayı aktardı.

Gazeteye göre Güney Kıbrıs’ın bugün AB içerisindeki 9’uncu yılını tamamladığına işaret eden DİKO, AB üyelik yıldönümünde Güney Kıbrıs’ın ve Rum halkının;  Avrupa yapısı, Birlik dayanışması ilkesini tamamen yalancı çıkaracak şekilde bir dram yaşadığına dikkat çekti.

DİKO “Troyka, Euro Grubu ve AB üyesi bazı güçlü ülkelerin kalpsizliği nedeniyle” Güney Kıbrıs’ın ve Rum halkının AB üyeliğine büyük yatırım yaptığı beklentilerinin gerçekleşmediğini de vurguladığı açıklamasında, buna rağmen Güney Kıbrıs’ın, AB’nin tam ve eşit üyesi olarak AB’nin ilan edilmiş ilkelerine inanmaya devam ettiğini ve gerek Birlik dayanışması, gerek üye devletler arasında eşitlik ilkelerinin pratikte hakim olması için mücadele etmeyi sürdüreceği belirtildi.

Öte yandan “Tasos Papadopulos Araştırma Merkezi” tarafından yayınlanan açıklamada, Güney Kıbrıs’ın AB üyeliğinin Rum halkının en büyük başarısı olduğu, bugünkü ekonomik durumun, Güney Kıbrıs’ın AB içerisindeki fiziki ilerleyiş yönünü saptırmaması, Rum halkının bu büyük başarısını şaibeye düşürmemesi gerektiği görüşü belirtildi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.