1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. GÜNEY KIBRIS’IN EKONOMİK DURUMU
GÜNEY KIBRIS’IN EKONOMİK DURUMU

GÜNEY KIBRIS’IN EKONOMİK DURUMU

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Troyka’nın kurtarma paketinin, Güney Kıbrıs'a nispi bir rahatlama getirmiş olabileceğini ancak uzun dönemde mali disiplinin son derece önemli olduğunu söyledi.

A+A-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Troyka’nın kurtarma paketinin, Güney Kıbrıs'a nispi bir rahatlama getirmiş olabileceğini ancak uzun dönemde mali disiplinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Şimşek ayrıca Güney Kıbrıs'a yapılacak en büyük yardımın, adada kalıcı bir çözümün tesis edilmesi olacağını belirtti.

Şimşek, ilk kez sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden The Wall Street Journal (WSJ) Türkiye'nin sorularını yanıtladı.

Güney Kıbrıs Rum kesiminde yaşanan krize ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Şimşek, “Komşularımızın istikrar ve refah içinde olmasını arzularız. Güney Kıbrıs'taki sıkıntılar hiçbir şekilde Türkiye'yi memnun etmez” dedi.

Şimşek, şöyle devam etti:

“Kurtarma paketi, Güney Kıbrıs'a nispi bir rahatlama getirmiştir ancak uzun dönemde mali disiplin son derece önemli. Güney Kıbrıs, AB ekonomisinin yüzde 0,1'ini oluşturuyor. Krizin AB'ye doğrudan bir etkisinin olması düşük ihtimal. Güney Kıbrıs'ın 100 bin avronun üzerindeki mevduatlarda yüzde 40'a varan kesinti yapması, AB vatandaşlarında endişe yaratabilir.''
    
Bakan Şimşek, bu konuda Avrupa Merkez Bankası'nın sınırsız likidite sağlamasının piyasaları rahatlattığını, ancak uzun vadede çözüm için yapısal reformun şart olduğunu vurguladı.
    
Avro Bölgesi'nde her alanda güçlü koordinasyona ihtiyaç olduğunu belirten Şimşek, ancak bunun da yetmeyeceğini, ''Avrupa birleşik devletlerinin kurulması gerektiğini'' ifade etti.
    
Maliye Bakanı Şimşek, ''Türkiye Güney Kıbrıs'ı kurtarabilir mi? tartışması başladı. Siz öneriye nasıl bakıyorsunuz?'' sorusu üzerine Güney Kıbrıs'a yapılacak en büyük yardımın, adada kalıcı bir çözümün tesis edilmesi olacağını bildirdi.

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.