1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’IN EN İYİ ALICILARINDAN BİRİ OLACAK
GÜNEY KIBRIS’IN EN İYİ ALICILARINDAN BİRİ OLACAK

GÜNEY KIBRIS’IN EN İYİ ALICILARINDAN BİRİ OLACAK

Ürdün’ün, doğal gaz konusunda Güney Kıbrıs’ın en iyi alıcılardan biri olacağı ...

A+A-

 

Ürdün’ün, doğal gaz konusunda Güney Kıbrıs’ın en iyi alıcılardan biri olacağı belirtildi.

Fileleftheros gazetesi, açıklamanın, Ürdün’de Rum Meclisi heyeti ile birlikte temaslarda bulunan Meclis Başkanı Yannakis Omiru tarafından yapıldığını yazdı.

Habere göre Rum Meclis heyetine başkanlık yapan Meclis Başkanı Omiru ve beraberindeki heyet, Ürdün Dışişleri Bakan Vekili, Medya ve İletişim Bakanı Mohammad Al Momani’yle bir araya geldi.

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, doğal gazın satılmasında Ürdün’ün en iyi alıcılardan (müşterilerinden) biri olacağını söyledi.

Temaslarının odağında enerji konusunun bulunduğunu ifade eden Omiru, Rum Enerji, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yorgos Lakkotripis’in kısa bir süre önce Ürdün’e gerçekleştirdiği ziyaret ve bu ülkeyle enerji alanında işbirliği yapılmasını öngören anlaşma imzalanmasına da değindi. Omiru, Güney Kıbrıs’ın, Ürdün’ün enerji güvenliğine katkı yapma perspektifini ayrıntılı bir şekilde ele aldıklarını dile getirdi.

Omiru, Ürdün tarafından olan yanıtın, Ürdün’ün büyük gereksinimi ve ülkenin enerji temin etmesindeki istikrar gerekliliğine bağlı olarak oldukça olumlu olduğunu söyledi.

Rum heyet ile görüşen Ürdün Meclis Başkanı Atef Tarawneh ise açıklamasında, Ürdün’ün, doğal gaz konusunda Mısır’dan beslenmesine yönelik sorunlara bağlı olarak Güney Kıbrıs ve Gazze gibi komşu ülkelerden doğal gaz temin etme gerekliliğine sahip olduğunu ifade etti.

Atina’da öğrenim gördüğü için Yunanca bilen ve açıklamasını Yunanca yapan Ürdün Meclis Başkanı Atef Tarawneh, Omiru ile birlikte bir çok konuyu ele aldıklarını bunlardan bir tanesinin de enerji konusu olduğunu söyledi.

Omiru, Ürdün’ün karşı karşıya kaldığı büyük insani krizin desteklenmesi için Rum Meclisi’nin Avrupa kurumlarına yönelik müdahalesine ilişkin bir soru üzerine, Suriye, Irak ve diğer ülkelerden Ürdün’e yönelik dalganın büyük olduğunu ve bu büyük insani sorun karşısında Ürdün’ün uluslararası yardıma gereksinimi olduğunu belirtti.

Omiru, bu nedenden dolayı Rum Meclisi’nin, Avrupa Parlamentosu’na yönelik  ayrıca özlü bir destek olması amacıyla  Avrupa içerisinde hassasiyetin var olması için de Rum Yönetimi Başkanı, Dışişleri Bakanı ve Rum AB Komiseri Hristos Stilyanidis aracılığıyla da müdahalede bulunma sorumluluğu üstlendiklerini ifade etti.

Gazete Omiru başkanlığındaki Rum Meclis heyetinde Nikos Tornaridis (DİSİ), Hristakis Ciovanis(AKEL), Fitos Konstantinu(DİKO), Fidias Sarikas (EDEK), Dimitris Şilluris’in (EVRO.KO) yer aldığını yazdı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.