1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’IN HELLİMİN TESCİLİYLE İLGİLİ BAŞVURUSU ZORDA
GÜNEY KIBRIS’IN HELLİMİN TESCİLİYLE İLGİLİ BAŞVURUSU ZORDA

GÜNEY KIBRIS’IN HELLİMİN TESCİLİYLE İLGİLİ BAŞVURUSU ZORDA

Hellimin tescilinin, Rum Hükümeti’nin bütün teskinlerine rağmen zorda olduğu....

A+A-

 

Güney Kıbrıs’ın Avrupa Komisyonu’na, hellimin “Menşe İsmi Korumalı Ürün” olarak AB nezdinde patentinin alınması için yaptığı başvuruya, düne kadar 5 itiraz geldiği ve hellimin tescilinin, Rum Hükümeti’nin bütün teskinlerine rağmen zorda olduğu bildirildi.

Simerini gazetesi “Hellim Yolunda Zorluklar… Düne Kadar Hellimin Menşe İsmi Korumalı Ürün  Olarak Tescil Edilmesiyle İlgili Başvuruya 5 İtiraz” başlık ve spotuyla aktardığı haberinde, hellim dosyasına itiraz süresinin dün sona erdiğini ve dosyaya kaç itiraz geldiğiyle ilgili resmi açıklamanın bugün yapılacağını yazdı.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, dosyaya İngiltere ve Finlandiya’nın devlet olarak; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya ve Dubai’den de ticaretle uğraşan 3 özel şirket olarak itiraz edildiğini kaydetti.

İngiltere’deki perakendecilerin, yıllık bazda Kıbrıs’tan çok daha fazla hellim ticareti yaptıklarını belirttiğini yazan gazete, bu durumun, hellimin tescilinde sorun yaratacağına işaret etti.

Gazete, elde ettiği başka bilgilere dayanarak, İngiltere’den gelen itirazlarda, İngiltere’deki hellim üreticilerine, ellerindeki ürünleri satmaları için “geçiş dönemi” hakkı tanınmasının talep edildiğini kaydederken, İngiltere’deki yetkili makamların, önümüzdeki haftalarda itirazla ilgili tüm tarafları çağırarak, bu konuda nasıl hareket edileceğini kararlaştıracağını yazdı.

Haberde, itirazların gerek hellim ticareti, gerekse Güney Kıbrıs’ın sunduğu tescil dosyasındaki teknik hatalara dayandığı kaydedildi.

Gazete, itiraz sahiplerine, bu itirazlarının gerekçelerini açıklaması için 2 aylık süre tanınacağını ve bu sürenin ardından, itiraz sahipleri ile Güney Kıbrıs arasında konuyla ilgili müzakerelerin yapılması ve orta yolun bulunarak, hellimin tescili prosedürünün ilerlemesi için 3 aylık süre verileceğini yazdı.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.