1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Güney Kıbrıs'ta 427 yeni vaka tespit edildi
Güney Kıbrıs'ta 427 yeni vaka tespit edildi

Güney Kıbrıs'ta 427 yeni vaka tespit edildi

Yeni tedbirler yarın açıklanacak, büyük olasılıkla yeni kapanma kararı alınacak

A+A-

Güney Kıbrıs'ta son 24 saatte 2 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, 427 yeni vaka tespit edildi.

Bakanlar Kurulu, COVID salgınının yayılmasından korunmak için yeni tedbirlere karar vermek üzere perşembe değil cuma günü toplanacak.
Hükümet Sözcüsü Kyriakos Koushos, bakanların kendi planlarında ilerleyebilmeleri ve kendi stratejilerini masaya koymaları için daha fazla ihtiyaç duyduklarından toplantı gününü yeniden planlamak gerektiğini söyledi.
Yazılı bir açıklama yapan Koushos, Çalışma ve Maliye bakanlıklarının hazırladıkları yeni planların ve yeni tedbirlerin Bakanlar Kurulu’nun toplantısından sonra açıklanacağını bildirdi.
Cumhurbaşkanı’nın önceki gün öğleden sonra Bakanlıklar Arası Komiteyle bir toplantı yaptığını ve önceki sabah Bilim Komitesi tarafından sunulan önerileri değerlendirdiğini belirten Kyriakos Koushos, bakanların ek tedbir almak gerektiği üzerinde görüş birliğine vardıklarını açıkladı; Bilim Komitesi’nin Kıbrıs’ın diğer ülkelerden, özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden daha iyi durumda olduğunu göz önüne tuttuklarını ve bunu epidemiyolojik rakamlara yansıttıklarını hatırlattı.
Hükümet Sözcüsü, Sağlık Bakanı’nın yeni tedbir üzerinde çalışacağını, Çalışma ve Maliye bakanlarının da bu tedbirleri değerlendireceklerini, mali politikaya ve ihtiyaç duyulanların desteklenmesi için yeni planlara karar vereceklerini duyurdu.
Kıbrıs Haber Ajansı’nın (KHA) edindiği bilgiye göre tedbirler, pandeminin başladığı geçen martta olduğu gibi, durum uyarı verdiğinden sağlık sistemindeki tıkanıklığı gidermek ve toplum içinde virüsün yayılmasını frenlemek için büyük olasılıkla genel bir kapanma getirecek.
Süpermarketler, eczaneler, petrol istasyonları ve bir olasılıkla inşaat sektör açık olacak; uzaktan eğitim başlatılacak. Yeni tedbirler büyük olasılıkla en az 3 hafta olacak.
 
Kıbrıs Haber Ajansı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.