1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TA HAFTA SONU ÇIKAN YANGINLAR
GÜNEY KIBRIS’TA HAFTA SONU ÇIKAN YANGINLAR

GÜNEY KIBRIS’TA HAFTA SONU ÇIKAN YANGINLAR

Güney Kıbrıs’ta hafta sonu, Limasol, Baf ve Pirgo’da çıkan yangınlar, Rum basınında bugün yer aldı.

A+A-

Güney Kıbrıs’ta hafta sonu, Limasol, Baf ve Pirgo’da çıkan yangınlar, Rum basınında bugün yer aldı.

Filelftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Limasol, Baf ve Pirgo’da hafta sonu çıkan yangınların söndürülmesi amacıyla yoğun çabaların harcandığını, yangınlar sonrasındaki zararın ise büyük olduğunu yazdılar.

Limasol bölgesindeki yangınların şiddetli rüzgar nedeniyle ciddi sorunlar yarattığını yazan yangınların,  Pareklişa, Episkopi (Piskobu-Yalova), Anoyra, Ayafila, İpsona, Kurri Barajı bölgelerinde çıktığını belirtti.

Habere göre Episkopi ile Anoyara bölgelerindeki yangın Cumartesi gece yarısına kadar sürerken buradaki yerleşim birimlerini de tehdit etti. Baf’taki yangınlar ise Pirgo ve Holi’de çıktı.

Pirgo’da çıkan yangına da yer veren gazete yangın sonucunda ortaya çıkan tablonun Pirgo İhtiyar Heyeti Başkanı Kostas Mihailidis tarafından “büyük afet” olarak nitelendirildiğini yazdı.

Mihailidis, bölgede çıkan iki yangın neticesinde, çam ormanı, meyve bahçeleri, yabani otların yandığı belirtti.

Gazete ara bölgede çıkan yangının, köydeki mezarlığın önünden geçtiğini, zeytin, harup ve ceviz ağaçlarının tahrip olmasına yol açtığını yazdı.

Simerini gazetesi yangın haberlerini  “Alevlerle Savaş Verildi” başlığıyla aktardı.

Habere göre Pirgo’daki yangına değinen Sınır Kapılarının Açılması Komitesi Temsilcisi Andreas Karos yaptığı açıklamada  “yanmış topraktan siyah görüntüler” şeklinde bahsederken, köy sakinlerin tüm gece boyunca alarmda olduğunu belirtti.

Karos, bölge sakinlerinin, mülkleri konusunda endişe duyduğunu ayrıca tüm gece boyunca Kuzey’den patlama sesleri duyduklarını iddia etti.

Rum İtfaiye Birimi Basın Sözcüsü Liza Kemici, hafta sonu boyunca 25 yangının çıktığını yangın söndürme çalışmalarına 150 itfaiyeci, 50 itfaiye aracı ve devletin elinde bulunan tüm uçuş unsurlarının yanı sıra halkın da katıldığını ifade etti.  

Haberi “Dilirga Pirgo’da Da Korku Gecesi” başlığıyla aktaran Politis gazetesi, kontrol edilemeyen yangının, Rum Milli Muhafız Ordusu’na ait kışla ile devlet ormanını da tehdit ettiğini yazdı.

Yangının, ara bölgede başladığını ve hızlı bir şekilde batıya yayıldığını yazan gazete itfaiye ekiplerinin ve gönüllülerin yardımıyla, yangının evleri tehdit etmesinin önüne geçildiğini belirtti.

Gazete alevlerin,  mühimmatların muhafaza edildiği RMMO kışlasına da yaklaştığını ancak şans eseri yangının büyük bir felakete neden olmadığını yazdı.

Gazete, bölgeye yerleştirilen mayınların neden olduğu belirtilen  ara bölge ve KKTC tarafından, gece boyunca patlama seslerinin duyulduğunu da ileri sürdü.

Habere göre Rum Tarım Bakanlığı ile ilgili birimler, bugün Pirgo’yu ziyaret ederek zarar tespitinde bulunacak.

Alithia ise haberi “Birçok Yangın ve Soru İşareti” şeklinde verdi.

Haravgi gazetesi ise hafta sonu boyunca 20 yangının çıktığını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.