1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY KIBRIS’TAKİ İŞSİZLİK ARTIYOR!
GÜNEY KIBRIS’TAKİ İŞSİZLİK ARTIYOR!

GÜNEY KIBRIS’TAKİ İŞSİZLİK ARTIYOR!

İŞSİZ ORDUSU, RUM KAMU HİZMETLERİ DAİRESİ İSTİHDAMLAR ŞUBESİ’NDEN “TAŞIYOR”. İŞ VE AŞ ARAMAK İÇİN AVUSTRALYA YOLUNDA.

A+A-

Rum tarafındaki işsiz ordusunun gün be gün arttığı ve Rum Kamu Hizmetleri Dairesi İstihdamlar Şubesi önündeki işsiz kuyruğunun bina dışına taştığı bilirildi.

Fileleftheros “Acı, İşsizlik Bürosu’ndan Taşıyor... Kıbrıslı İşsizler Kuyruğu Gün Be Gün Uzuyor” başlığıyla yansıttığı haberinde, Mart 2013’te 44 bin 283’e ulaşan Rum tarafındaki işsiz sayısının, bir önceki yılın aynı döneminde 37 bin 443 olduğunu yazdı.

Haberde, daireye işsiz olarak 6 aydan uzun süre kayıtlı olan kişi sayısının yüzde 51,4 oranında artarak, 4 bin 788’den 14 bin 111 kişiye yükseldiği; 12 aydan fazla süredir işsiz kaydı bulunan kişi sayısının da yüzde 85,1 artarak 2 bin 683’ten 5 bin 835’e yükseldiği belirtildi.

Gazete, bir daire yetkilisini kaynak göstererek, artık hem ebeveynler, hem de çocukların işsiz kaldığı aileler bulunduğunu yazdı. Haberde, işsiz kaydı yaptırarak biraz para almak umuduyla başvuranların dertlerini, umutsuzluklarını, gelecek kaygılarını da anlatıp ağladıklarını, daire personelinin çoğu zaman danışman veya psikoterapist gibi davranmak zorunda kaldığı kaydedildi.

İŞ VE AŞ ARAMAK İÇİN AVUSTRALYA YOLUNDA

Aynı gazete “Avustralya Yolunda... Kıbrıs’tan Çalışma İzinlerinde Artış” başlıklı haberinde, Avustralya’nın Güney Kıbrıs’taki Yüksek Komiserliği’ni kaynak göstererek, bir dönem adadan iş ve aş aramak üzere gemiler dolusu kişinin gittiği ancak bir süre sonra geri dönüşlerin de yaşandığı Avustralya’nın yeniden iş ve aş kapısı olma yolunda ilerlediğini bildirdi.

Sayının fazla olmamasına karşın yine de bir artış meyli gözlemlendiğine işaret eden gazete, süreli çalışma izni başvurularının 2010-2011 döneminde 19, 2011-2012 döneminde 33, 2012-2013 döneminde 82 olduğunu; vasıfsız işçi vizesi taleplerinin de aynı yıllarda 10, 16 ve 22 olduğunu kaydetti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.