1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY LEFKOŞA'DA SU SORUNU DEVAM EDİYOR
GÜNEY LEFKOŞA'DA SU SORUNU DEVAM EDİYOR

GÜNEY LEFKOŞA'DA SU SORUNU DEVAM EDİYOR

Güney Lefkoşa'da su sorunu devam ediyor

A+A-

efkoşa’nın Rum kesimi yanı sıra, Lefkoşa’nın kuzeyindeki bazı bölgeleri de etkileyen su kesintisi sorunu devam ediyor.

Rum Su İşleri Dairesi’nin, Lefkoşa’ya su getiren “Tersefanu” ana isale hattında meydana gelen sorunun giderildiğini, ancak arızanın giderilmesine rağmen, su kesintilerinin önümüzdeki günlerde de süreceğini bildirdiğini yazan Alithia, Lefkoşa’nın su ihtiyacının çok fazla olması yüzünden su depolarının dolmasının birkaç gün alacağını, bu yüzden de kesinti yapılması gerekeceğini kaydetti.

Rum Su İşleri Dairesi’nin, açıklamasında ayrıca, halkı su sorunu kesin olarak düzelene kadar gerekli sabrı göstermeye çağırdığını yazan gazete, şebekedeki su havzaları yeniden dolduğu zaman şehre eskisi gibi su verileceğini belirtti.

Yaşanan su kesintilerinden ötürü, Lefkoşa’nın Kuzey kesiminin de susuz kaldığını kaydeden gazete, devamla Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Su İşleri Şubesi’nin dün yaptığı açıklamaya yer ayırdı.

Gazete konuyla ilgili başka bir haberinde ise, Rum Tarım Bakanı Nikos Kuyalis’in, Lefkoşa’ya su verilmesinin tam anlamıyla düzene girer girmez, yaşanan sorunla ilgili hesap verilmesi için, idari soruşturma açılacağını söylediğini iletti.

“Elindeki bilgilere” dayanarak, Tarım Bakanı Kuyalis’in, yaklaşık bir haftadır ortaya çıkan ve başkentin 300 bin sakini ile civar bölgeleri de etkileyen sorun yüzünden “çılgına döndüğünü” kaydeden gazete, Lefkoşa’daki bölgelere su sağlayan üç su deposundan ikisinin, bakım yapılmaması yüzünden boş olduklarını ve bu durumun bakanın açacağı idari soruşturma kapsamında gözden geçirileceğini ekledi.

Politis ise “Su Sadece Gece Gelecek” başlıklı haberinde, Lefkoşa sakinlerinin su kesintisinden yaklaşık 10 gün daha etkileneceklerini ve Lefkoşa’ya su veren depoların dolması için, kente yalnızca geceleri su verileceğini haber verdi.

Haberde, tüketicilerin depoları yanı sıra kendi depolarının da dolması için başka bir çözüm olmadığını gören Su İşleri Dairesi’nin, su kesintileri yapmaya karar verdiğini ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.