1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY'DE EBOLA
GÜNEY'DE EBOLA

GÜNEY'DE EBOLA

Rum Sağlık Bakanlığı, ebola hastalığı...

A+A-

 

Rum Sağlık Bakanlığı’nın, ebola hastalığına karşı hazır olduğu yönünde açıklamalar yapmasına rağmen, bu amaçla kullanılacak bazı özel donanım eksikliklerinin olduğu belirtildi.

Politis gazetesi, Rum Sağlık Bakanlığı’nın olası ebola vakaları yönetimine hazır olduğunu dile getirdiğini aktardı.

Habere göre, Meclis’e konuyla ilgili bilgi veren bakanlığa bağlı Sağlık Dairesi yetkilisi Elizabet Konstandinu, Eğitim, Dışişleri ve Bayındırlık gibi diğer bakanlıklarla işbirliği içerisinde özel bir eylem planının hazırlandığını söyledi.

Şüpheli vakalarla ilgilenecek sağlık çalışanları için özel teçhizatların sağlandığını, personele eğitim verildiğini ve şüpheli vakaların yönetimi için özel protokoller hazırlandığını anlatan Konstandinu, gerek sağlık konularıyla ilgili teknik komite, gerekse bu amaçla oluşturulan iki toplumlu komite aracılığıyla KKTC ile sıkı bir işbirliği içerisinde olunduğunu belirtti.

Öte yandan, gazete, Lefkoşa Rum Genel Hastanesi ve Makarios Hastanesi Yürütme Müdürü Petros Matsas ise ebola karşısında genel hazırlık durumuna rağmen, şüpheli bir vakayla karşılaşılması durumunda görevli sağlık çalışanlarının tüm vücutlarını koruyacak özel kıyafetlerin henüz sağlanmadığını belirtti.

Haravgi gazetesi ise, Konstnadinu’nun, tedarik edilecek bazı malzemelerde eksiklik olduğunu kabul etse de, olası ebola vakalarını göğüslemeye hazır olduklarını söylediğini yazdı.

AKEL Milletvekili İrini Haralambidu’nun ise koruyucu kıyafetlerin uygunluğuna ilişkin endişelerini dile getirdiğini kaydeden gazete, Haralambidu, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin tedarik ettiği kıyafetlerin artık uygun olmadığı görülüyor” dediğini aktardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.