1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY'DE İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRÜYORUZ
GÜNEY'DE İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRÜYORUZ

GÜNEY'DE İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRÜYORUZ

KKTC’DE YAŞAYAN RUMLAR GÜNEY’DEKİ HASTANELERDE EZİK VE İKİNCİ SINIF MUAMELESİ GÖRÜYOR

A+A-

Karpaz’da yaşayan Rumlar, Rum tarafındaki hastanelerde gördükleri muameleden çok rahatsız. Karpazlı Rumlar bu rahatsızlıklarını önceki gün kendilerini ziyaret eden AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu başkanlığındaki parti heyetine iletti.

Haravgi “Biraz Daha Hassasiyet... Mahsurların Özgür Bölgelerdeki Hastanelerdeki Muameleyle İlgi Şikâyetleri”  başlıklı haberinde Karpaz’da yaşayan Rumların Rum tarafındaki devlet hastanelerine kendilerine ezik ve ikinci sınıf muamelesi yapıldığından şikâyet ederek rahatsızlıklarını ortaya koyduklarını yazdı.

Habere göre Karpazlı Rumlar “ayrıcalıklı muamele istemiyoruz ama hastaneyi ziyaret etmek için gidiş-dönüş ikişer saatten 4 saat yolculuk yapmak zorunda olduğumuz dikkate alınmalı” diyerek AKEL heyetinden, “köy ve evlerinde kalmaya karar veren insanların bu özelliklerinin dikkate alınması için”  Rum yetkili makamları nezdinde müdahalede bulunmasını istedi.

Kiprianu Karpaz’da yaşayan Rumların, AKEL heyetinin ziyareti sırasında çeşitli gündelik sorunlarını aktardıklarını anlattı. Andros Kiprianu bunlardan birinin de Rum devlet depolarından Karpaz’a, bazıları son kullanma süresi dolmuş gıda maddesi gönderilmesi, bir diğerinin de Karpaz’da yaşayan Rumlara Güney Kıbrıs’ta verilen göçmen evlerinin tapu işlemlerinin tamamlanması talebi olduğunu anlattı.

Rumlar, Karpaz’da yaşayan Rumlar (ve Koruçam ve civarında yaşayan Maronitler) “mahsurlar” diye nitelendiriyor.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.