1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY’DE İŞSİZLİK REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR
GÜNEY’DE İŞSİZLİK REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

GÜNEY’DE İŞSİZLİK REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

GÜNEY’DE İŞSİZLİK BİR YILDA YÜZDE 37 ARTTI

A+A-

Güney Kıbrıs’ta Haziran ayında, kayıtlı işsizlerin sayısının, yeni bir olumsuz rekor kaydederek arttığı haber verildi. Haziran ayındaki işsizliğin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 yükseldiği belirtildi.

Simerini gazetesi “İşsizlik Her Rekoru Kırıyor” başlıklı haberinde, Rum İstatistik Dairesi’nin verilerine göre geçen yıl haziran ayında 34 bin 215 olan kayıtlı işsizlerin sayısının, geçtiğimiz mayıs ayında 44 bin 424 ve haziranda da 46 bin 863’e yükseldiğini yazdı.

Mevsimsel dalgalanmalara göre düzeltilmiş rakamlar temelinde ise Haziran ayında kayıtlı işsizlerin sayısının 47 bin 697 olduğunu aktaran gazete, geçen ay bu rakamın 46 bin 25; 2012 yılı Haziran ayında ise 35 bin 220 olduğuna dikkat çekti.

Gazete, bu rakamlara göre 2013 Haziran ayında kayıtlı işsizlerin sayısında, önceki yıla göre yaklaşık yüzde 37 oranında artış olduğunu aktardı.

İşsizlik rakamlarındaki artışın özellikle ticaret, inşaat ve eğitim gibi alanlarla ilişkili olduğunu kaydeden gazete, en çok işsizliğin 30-39 yaş aralığında görüldüğünü belirtti.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.