1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEYDE İŞSİZLİK VERİLERİ TARTIŞMALI
GÜNEYDE İŞSİZLİK VERİLERİ TARTIŞMALI

GÜNEYDE İŞSİZLİK VERİLERİ TARTIŞMALI

RUM İSTATİSTİK DAİRESİ İLE EUROSTAT’IN İŞSİZLİK VERİLERİ FARKLI

A+A-

EUROSTAT VERİLERİNE GÖRE NİSANDA 71 BİN; RUM İSTATİSTİK DAİRESİ’NE GÖRE MAYISTA 44 BİN 424 İŞSİZ VAR

Rum İstatistik Dairesi’nin, Güney Kıbrıs’taki işsizlikle ilgili, Eurostat verilerinden tamamen farklı rakamlar ortaya koyduğu belirtildi.

Simerini gazetesi “İşsizliği Farklı Okuyorlar... Eurostat ve Çalışma Bakanlığı Verilerinde Fark” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Meclisi Çalışma Komitesi’nin dünkü toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeta Emilianidu’nun, işsizlik konusunda Eurostat ile tamamen farklı veriler ortaya koyduğunu yazdı.

BAKANA GÖRE MAYIS İTİBARIYLA 44 BİN 424 İŞSİZ

Habere göre toplantı sırasında, Eurostat verilerinin “öngörülere” dayandığını söyleyerek, işsizlikle ilgili “gerçek manzarayı” ortaya koyduğunu söylediği Rum İstatistik Dairesi’nin verilerini paylaşan Emilianidu, mayıs sonu itibarıyla kayıtlı işsizlerin sayısının, Nisan ayına göre 800 kişilik düşüşle, 44 bin 424 kişi olduğunu belirtti.

EUROSTAT’A GÖRE NİSANDA İŞSİZ SAYISI 71 BİN

İstatistik Dairesi ile Eurostat rakamları arasında önemli farklılıklar olduğuna dikkat çeken gazete, Eurostat’ın geçen günlerde yayımladığı verilerde, Nisan ayında Güney Kıbrıs nüfusunun yüzde 15,6’sına denk gelen 71 bin işsiz olduğunu ortaya konduğunu anımsattı.

Gazeteye göre Emilianidu, İstatistik Dairesi ile Eurostat verileri arasında neden farklılıklar olduğuna yönelik açıklamalarda bulunmadan, İstatistik Dairesi verilerine gerekli özenin gösterilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Devamında, Komite üyelerine, Bakanlığın, işsizlik sorununu çözmek için her gün çalışmalar yaptığı bilgisini veren Emilianidu, istihdamın teşvik edilmesine yönelik üç plana verilen yanıtların çok olumlu olduğunu belirtti.

Başka plan hazırlıklarının sürdüğünü ifade eden Emilianidu, üzeride çalışılan önlemler arasında, bazı meslek gruplarında işe alma kriterlerine Yunaca bilme zorunluluğunun eklenmesi ve yabancılara yönelik ödeneklerin düşürtülmesi gibi konuların bulunduğunu anlattı.

Çalışma Komitesi Başkanı Andreas Fakondis ise, kayıt dışı ve yasadışı istihdamların önlenmesi amacıyla, Hükümetin, cezaların daha caydırıcı olması için en kısa zamanda yeni bir yasa tasarısı hazırlayacağını belirtti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.