1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEYDE KAMUDA REFORM PLANI
GÜNEYDE KAMUDA REFORM PLANI

GÜNEYDE KAMUDA REFORM PLANI

Güney Kıbrıs’ta kamu alanında köklü reformların yapılmasının hedeflendiği, bu çerçevede bir planın hazırlandığı haber verildi.

A+A-

“ESNEK, ETKİLİ, DOSTANE DEVLET”

Güney Kıbrıs’ta kamu alanında köklü reformların yapılmasının hedeflendiği, bu çerçevede bir planın hazırlandığı haber verildi.

Politis gazetesi “Kamuda Tam Lifting... Başkan Yeni, Esnek, Dostane, Çabuk Devlet Sözü Verdi” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis dün, kamuda reform planını açıkladığını yazdı.

Habere göre basın toplantısında konuşan Anastasiadis, planının, sadece vatandaşlar karşısındaki taahhütlerin yerine getirilmesini değil, kamu sektörünü daha dostane ve ilerleme-kalkınma manivelası yapma hedefini taşıdığını belirtti.

Esnek, etkili dostane bir devlet amaçladıklarını söyleyen Anastasiadis, planının üç aşamadan ve 5 eksen oluştuğunu belirtti.

2013 ve 2014’ün değişiklik yılı olacağını; 2014 ve 2015’te iyileştirmelerin uygulanıp adaptasyonun sağlanacağını ve son olarak 2015 ve 2016’da reformların neticesinin; hızlı, sorumlu ve etkili bir kamu sektörünün görünür hale geleceğini anlatan Anastasiadis, plandaki 5 eksenin de şunlar olduğunu belirtti:

1. Stratejik planlama, politika çizme ve koordinasyon
2. Hizmetlerin yapısı ve işleyişi
3. İnsan dinamiğinin yönetilmesi
4. Vatandaşa yakınlık ve hizmetlerin iyileştirilmesi
5. Kamu sektörü değerleri ve çalışma ilkeleri

Anastasiadis kamu sektörü çalışanları ve sendikalarla diyalog kurulması arzusunu da dile getirdi.

Rum siyasi patilerden bazıları reform planına destek belirtirken, bazıları da planın sözde kalmaması, uygulanmasını istediler.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.