1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY'DE MÜDÜR YARDIMCISINA BÜYÜK ŞOK!
GÜNEY'DE MÜDÜR YARDIMCISINA BÜYÜK ŞOK!

GÜNEY'DE MÜDÜR YARDIMCISINA BÜYÜK ŞOK!

Kıbrıslı Türk öğrencilere yakın olduğu gerekçesiyle görevden alındı

A+A-

Güney Lefkoşa’daki İngiliz Okulu’nun Müdür Yardımcısı Andonis Antoniou, Kıbrıslı Türk öğrencilere yakın olduğu gerekçesiyle görevden alındı.

Raif DOĞRU
 
Lefkoşa’nın Rum kesiminde 146’sı Kıbrıslı Türk olmak üzere bin 100 öğrencinin öğrenim gördüğü İngiliz Okulu’nun (The English School of Nicosia) Müdür Yardımcısı Andonis Antoniou, yönetim kurulunun kararı ile görevinden alındı. Kıbrıslı Türk öğrencilere yakın olduğu ve Rum öğrencilerle yakınlaşmalarına katkı sağladığı belirtilen Antoniou’nun görevden alınmasına, Rum hükümetinin de göz yumduğu bildirildi.
 
İngiliz okulunun 11 kişilik yönetim kurulunda tek Türk olan, KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Antonious’un görevden alındığına ilişkin haberleri doğrularken, yönetim kurulu toplantısına 7 kişinin katıldığını ve 5 kişinin oyu ile bu kararın alındığını söyledi. Elcil, karar öncesinde Rum lideri Anastasiadis’e mektup gönderdiğini, ancak sonucun değişmediğini belirtti.

 

AKEL Rum hükümetini sorumlu tutuyor…
Haravgi gazetesinin haberinde, AKEL’in, Andoniu’nun siyasi sebeplerden ötürü görevden alındığı belirtilerek, bu durumu kınadığı yazıldı.
Bu durumdan Rum Hükümeti’ni de sorumlu tutan AKEL, atadığı Yönetim Kurulu’nun bu kararlarına müsamaha göstermekle de hata yaptığını savundu.

 

Elcil: Kıbrıslı Türklerin sevdiği birisiydi…
İngiliz Okulu’nun (The English School of Nicosia) Okul Yönetimi’ndeki tek Türk olan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Andonis Antoniou’nun görevden alınması hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Antoniou’nun, AKEL üyesi ve sol görüşlü bir eğitimci olduğunu aktaran Şener Elcil, “Andonis Antoniou Kıbrıslı Türklerin çok sevdiği birisiydi. Başarılı bir eğitimciydi. Sendikacı olması, maaş ve özlük hakları konusunda sendikadan yana tavır koyması nedeniyle 11 kişilik okul yönetiminde kendisini sevmeyen kişiler vardı. Sürekli açığını arıyorlardı. Geçtiğimiz günlerde okuldaki bir öğretmeni tehdit ettiği ileri sürülerek görevden alındı” dedi.

 

Elcil ‘Hayır’ dedi, ama…
Antoniou’nun görevden alındığı toplantıya katılan 7 üyeden birisinin de kendisi olduğunu belirten Elcil, “Toplantıya katılan 7 kişiden 5’i, Antoniou’nun görevden alınması için evet oyu kullandı. Ben ve diğer arkadaşım hayır dedik ama sonuca etki edemedik. Okul yönetiminin bir sonraki toplantısında Antoniou’nun yöneticilik dışındaki görevine geri dönmesi kararlaştırıldı. Üzücü bir olay” ifadelerini kullandı…

 

“Antoniou, fanatiklerin kurbanı…”
Elcil, okuldaki Kıbrıslı Türk öğrencilerle Kıbrıslı Rum öğrencilerin yakınlaşması, ortak etkinlik düzenlemeleri gibi konularda aktif rol alan Antoniou’nun, fanatiklerin kurbanı olduğunu belirtti.
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e okuldaki durum ve fanatik gruplar hakkında daha önce mektup yazdığını hatırlatan Şener Elcil, Anastasiadis’e okul yönetimindeki fanatik unsurları görevden alması yönünde yeniden talepte bulunacağını kaydetti.
 
Kıbrıs müzakerelerinin çözüm yönünde ivme kazandığı bir ortamda Andonis Antoniou’nun görevden alınmasının bir tesadüf mü olduğu yönündeki soruya ise Şener Elcil, “Hayır, kesinlikle tesadüf değildir. Okul yönetimindeki fanatik unsurlar, çözümü savunan birisini sudan bir sebeple bilerek görevden almıştır” dedi. 
Diyalog
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.