1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEYDE RUMLAR BİR BİRİNE GİRDİ!
GÜNEYDE RUMLAR BİR BİRİNE GİRDİ!

GÜNEYDE RUMLAR BİR BİRİNE GİRDİ!

Ülkeyi felakete sürükleyen geçmiş dönem olayları ve faşizm...

A+A-

 

ELAM’CILAR VE EDON’CULAR KAVGA ETTİ

Baf’taki bir lisede, “Öğrencilerin Bölgesel Koordinasyon Komitesi”(ESEM) temsilcilerinin seçilmesi amacıyla dün gerçekleştirilen seçim sırasında ELAM üyeleri ile EDON üyelerinin kavga ettiğini ve kavga sonucunda yaralananların da olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi ELAM’ın, çıkan kavga konusunda EDON’u suçladığını, EDON’un ise bunu ret ederek olayı kınadığını yazdı.

Habere göre ELAM olaya ilişkin açıklamasında, ELAM yandaşı öğrencinin, yapılan oylama sonucunda ESEM Başkanlığına seçildiğini, seçim sonuçlarını beğenmeyen EDON üyelerinin, Stalin’in mirası temelinde hareket etmeye karar verdiğini, söz konusu öğrencinin binadan çıkmasıyla birlikte, AKEL yandaşı 15 öğrencinin saldırısına uğradığını belirtti.

ELAM bu olayın polise şikayet edildiğini belirtirken bu olayı da kınadı.

ELAM’ın açıklamalarını kabul etmeyen EDON ise ESEM seçim süreci içerisinde yaşanan bu olayı kınadı.

EDON açıklamasında ayrıca faşist ELAM’ın, olayın sorumluluğunu kendilerine atmasından şaşırmadıklarını ifade ederken popülizm ve karalamanın, milliyetçilik propagandasına hizmeti teşkil ettiğini belirtti.

EDON ayrıca Grivas EOKA B ve paralel ilaveler “Hrisi Avgi” ve ELAM’ın izlediği yöntemlerin çok iyi bilindiğini de söyledi.

Simerini gazetesi ise “Öğrenci Seçimlerinde 1974 Ortamı” başlıklı haberinde ELAM ve EDON üyeleri arasında dün yaşanan kavga olayına yer verdi.

Gazete öğrencilerin demokratik süreç yaşamak yerine kavga ve çatışmayı tercih ettiğini bunun sonucunda  çoğunun yaralanarak hastaneye götürüldüğünü belirtti.

EDON BİNASINA KUNDAKLAMA GİRİŞİMİ

Simerini gazetesi bir başka haberinde ise, EDON’un Limasol’daki binasının dün sabaha yakın kundaklanmak istendiğini yazdı.

Gazete polisin, bunun, binanın girişinde kısmi zarara neden olan yüzeysel bir faaliyet olduğunu açıkladığını belirtti.

Habere göre AKEL Limasol Şubesi bir açıklama yaparak olayı kınarken ülkeyi felakete sürükleyen geçmiş dönem olaylarından ve faşizmden bahsetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.