1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÜNEY’DE TEDAVİ OLAMAYAN KANSER HASTALARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK”
“GÜNEY’DE TEDAVİ OLAMAYAN KANSER HASTALARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK”

“GÜNEY’DE TEDAVİ OLAMAYAN KANSER HASTALARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık alanında faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleriyle başlattığı görüşmeler kapsamında bugün sırasıyla Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneğini kabul etti.

A+A-

GÜLLE: “SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEREK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, sağlık alanında  faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütleriyle başlattığı görüşmeler kapsamında bugün sırasıyla Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve Kıbrıs Türk Diyabet Derneğini kabul etti.

KANSER HASTALARINA YARDIM DERNEĞİ…

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Gülle, ilk görüşmeyi Kanser Hastalarına Yardım Derneği heyetiyle gerçekleştirdi.

Raziye Kocaismail başkanlığındaki heyeti kabulünde açıklamalarda bulunan Bakan Gülle, kanser olgusunun, hassasiyetle ve öncelikle üzerinde duracakları bir konu olacağını kaydetti.

“HEDEF, BİR YILA KADAR ONKOLOJİ HASTANESİ’NİN HİZMETE GİRMESİ”

Tüm dünyada olduğu gibi, KKTC’de de kanser hastalığının büyük bir sağlık sorunu olduğuna değinen Bakan Gülle, bir yıllık süre içinde Onkoloji Hastanesini bitirip, hizmete koymayı hedeflediklerini söyledi.

“GÜNEY’DE TEDAVİ OLAMAYAN KANSER HASTALARIMIZ MAĞDUR OLMAYACAK”

Açıklamasında, Güney Kıbrıs’ta tedavi olamayan hastaların mağdur olmamaları için gereken tüm önlemlerin Kuzey Kıbrıs’ta alındığını da belirten Bakan Gülle, “Güney’de tedavi olamayan hastaları mağdur etmeme adına, kanser hastalarının ilaçlarını temin ediyoruz. Amaç, kanser hastalarımızın mağdur olmamasıdır” dedi.

“KANSERLE İLGİLİ YAPILANMA GÜÇLENDİRİLECEK”

Kanserle ilgili yapılanmayı güçlendireceklerini de vurgulayan Bakan Gülle, kanserin oluşmasında gıda, beslenme alışkanlığı, tütün ve alkol kullanımının zararları ile sağlığı etkileyecek konularda farkındalık yaratıp, koruyucu sağlık hizmetlerine önem vereceklerinin de altını çizdi.

KOCAİSMAİL: “GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Dernek başkanı Raziye Kocaismail de Bakan Gülle’ye derneğin faaliyetleri ve yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında, Bakan Gülle ile güzel projelere imza atacaklarına inanç belirtti ve Gülle’ye görevinde başarı diledi.

KIBRIS TÜRK DİYABET DERNEĞİ

Bakan Gülle’nin, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin ardından görüştüğü diğer örgüt,  Kıbrıs Türk Diyabet Derneği oldu.

“KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ ÖNEMLİ”

Caner Arca başkanlığındaki dernek heyetini kabul eden Bakan Gülle, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine işaret ederek, “Hastalıklar oluştuktan sonra yapılan müdahaleler, hem çok daha zor, hem de çok daha maliyetlidir. Dolayısıyla koruyucu sağlık hizmetlerine önem vereceğiz. Sizlerle de kollektif bir çalışma yürüterek, diyabetin önlenebilmesine adımlar atacağız, projeler üreteceğiz” dedi.

“SAĞLIKTA RANDEVULU SİSTEM GÜNDEME ALINACAK”

Sadece diyabetle ilgili servide değil, sağlığın tüm servislerinde randevulu sisteme geçilmesini hedeflediklerini de anlatan Bakan Gülle, sorunları ötelemeden çözüm üreterek yola devam edileceğini kaydetti.

ARCA

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye yeni görevinde başarılar dileyerek sözlerine başlayan Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca, Diyabet Merkezi’nde randevulu sisteme geçilmesini istedi.

Randevulu sistemle hizmet kalitesinin artacağına inanç belirten Arca, “Randevulu sistemle hem hastalar, hem de hekimler rahatlayacak. Hastalar daha iyi hizmet alacak, hekimler de daha randımanlı ve kaliteli hizmet verebilecekler” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.