1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “GÜNEY’DEKİ EKONOMİK KRİZİ DİREKT KIBRIS SORUNUNA BAĞLAMAK YANLIŞ...”
“GÜNEY’DEKİ EKONOMİK KRİZİ DİREKT KIBRIS SORUNUNA BAĞLAMAK YANLIŞ...”

“GÜNEY’DEKİ EKONOMİK KRİZİ DİREKT KIBRIS SORUNUNA BAĞLAMAK YANLIŞ...”

Başbakan İrsen Küçük, Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizi Kıbrıs sorununa direkt olarak bağlamanın yanlış olduğunu kaydetti.

A+A-

“Kıbrıs meselesi iki halkın haklarına bağlı bir mücadeledir” diyen Başbakan Küçük, ancak Rum tarafındaki ekonomik durumun müzakerelerin sürdürülmesini mümkün kılmadığını belirtti.

Küçük şöyle dedi: “Zaten yeni seçilen Başkan Nikos Anastasiadis’in, Cumhurbaşkanımız Derviş Eroğlu ile görüşmeyi henüz daha gerçekleştirememesi de bunun göstergesi. Çünkü ekonomik konularla mücadele ediyor. Kıbrıs konusundaki müzakereler için belli tarihler verildi ama daha kesinlik kazanmadı. 25 Nisan’da BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Alexander Downer’in adaya gelmesi söz konusu, görüşmeler Eylül ayına kadar sürecek gibi görünüyor. Güney’deki ekonomik kriz Kıbrıs konusunu bu yönden etkiledi.”

Başbakan Küçük, Türkiye’nin ulusal kanallarından TGRT Haber’e katılarak, Kıbrıs sorunu başta olmak üzere birçok konuda soruları yanıtladı.

Başbakan Küçük, Kıbrıs sorunu çözümlenirse Güney Kıbrıs’ın ekonomik krizi daha kolay atlatacağına da vurgu yaptı.

Başbakan, Kıbrıs için ekonomik öneme sahip projelere de dikkat çekti. Türkiye’den gelecek 75 milyon metreküp suyun Kıbrıs’a sağlayacağı imkanlara değinen Başbakan Küçük, projenin süratle devam ettiğini ve planlanandan önce bitebileceğini söyledi.
 
Başbakan, Güney Kıbrıs’ın da bu imkandan  yararlanabileceğinin altını çizdi.

Türkiye hükümeti ile KKTC hükümetinin ilişkilerine yönelik bir soruyu da yanıtlayan Başbakan, “Amacımız ilişkileri daha da ilerletmek, Türkiye hükümeti bakanlarının KKTC hükümetindeki bakanlarla iyi diyalog halinde olmasıdır” dedi.

Küçük, “Türkiye Başbakanı Erdoğan ile olan ilişkilerim de çok sıcak boyutta. Erdoğan Kıbrıs’a çok değer veren bir başbakandır. Başbakan Erdoğan’ın ‘Anavatanda ne varsa KKTC’de de olmalı’ talimatını bakanlarına veriyor olması da çok sevindirici” diye konuştu.

Başbakan Küçük, Türkiye hükümeti ile imzalanan 3 yıllık yeni ekonomik program çerçevesinde KKTC’ye yaratılan kaynağın önemini de vurguladı.

Başbakan Küçük, Kıbrıs Türkü’nün  Avrupa Parlamentosu’ndaki gözlemci statüsüne ilişkin çalışmaların devam ettiğini ve bu konuda yakın zamanda sonuç beklendiğini ekledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.