1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY'DEN KAÇAK YOLLA ARAÇ GETİRİP PARÇALAYIP MISIR'A GÖNDERİYORLAR
GÜNEY'DEN KAÇAK YOLLA ARAÇ GETİRİP PARÇALAYIP MISIR'A GÖNDERİYORLAR

GÜNEY'DEN KAÇAK YOLLA ARAÇ GETİRİP PARÇALAYIP MISIR'A GÖNDERİYORLAR

“Çete” olarak kabul edilen bir grup kişinin, Güney Kıbrıs’tan kaçak yolla KKTC’ye otomobil geçirip, burada parçalara ayırdığı ve Mısır’a gönderdiği öne sürülüyor

A+A-

Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi’ne (CÖŞ) bağlı ekipler, geçtiğimiz hafta aldıkları bir ihbar üzerine Haspolat’ta hurda işi yapan bir iş yerine operasyon düzenledi.

Operasyonda, Güneyden kaçak yolla KKTC’ye araç geçirip, burada parçaladıkları ve sonra parçaları Mısır’a gönderdikleri ileri sürülen bir “çete” ele geçirildi.

Polisin ifadesine göre soruşturma geniş çapta devam ediyor. Yapılan operasyon sonrası tespit edilen 3 plakasız ve şase numarası belli olmayan arabanın, bu numaralarını ve plakasını belirleyen polis ekipleri, araçların KKTC’de hiçbir kaydı ve girişi olmadığını, plakalarının ise Rum Kesimi’ne ait olduğunu tespit etti.

Çetenin 3 yılda 200 araba parçaladığı öne sürüldü. 200 arabadan, kaçının bu şeklide kaçak olduğunu araştıran polis, meseleyle bağlantılı birçok kişiyi sorguluyor ve arıyor.

Meseleyle bağlı olarak gözaltında bulunan, Haluk Kasap, Cemile Minnoş ve Mısır uyruklu Muhammed Ahmet, dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve haklarında tahkikat amaçlı 5 gün daha tutukluluk emri alındı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in baktığı davalarda Savcı Emine Taşkın, meselenin tahkikatını üstlenen polis memuru Mustafa Mahan’ı tanık olarak mahkemeye dinletti.

Polis memuru Mahan, alınan ihbar üzerine Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı CÖŞ ekibinin, Haspolat Sanayi Bölgesi’ndeki bir işyerine operasyon düzenlediğini ve bir adet parçalanmış, 2 adet de sürülebilir durumda şase ve plaka numarası belli olmayan 3 otomobili bularak emare aldığını belirtti.

Yapılan ileri soruşturma sonrasında bu 3 otomobilin, Güney Kıbrıs plakalı olduğunu tespit ettiklerini ancak KKTC’ye giriş veya çıkış kayıtlarının olmadığına dikkat çeken Mahan, bu araçların ne zaman ve ne şekilde KKTC’ye geçirildiğinin araştırıldığını söyledi.

3 zanlının da gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis memuru Mahan, zanlı 2 Cemile Minnoş’un birçok isim verdiğini ancak hiçbir kişinin henüz tespit edilemediğini ifade etti.

Bir otomobil bulunamadı    Zanlı 2’nin cep telefonundaki fotoğraflarda tespit edilen bir otomobilin, KKTC’ye Rum plakalı geldiğini, daha sonra ise burada farklı KKTC plakalarıyla kullanıldığını belirlediklerini anlatan Mahan, bu otomobili henüz bulamadıklarını kaydetti.

 Polis memuru Mahan, zanlı 2 Cemile Minnoş ile zanlı 3 Muhammed Ahmet’in evli olduklarını ve evlerinde yapılan aramada, çok sayıda araç kayıt ve seyrüsefer bulduklarına değindi.

Bu belgelerin kaçının yasal, kaçının kaçak yapıldığının hala araştırıldığını anlatan Mahan, zanlı 3 Ahmed’in 3 yıldır otomobil parçalayıp Mısır’a gönderdiğini iddia etti.    Zanlı 3’ün şu ana kadar 200’e yakın otomobil parçalayarak Mısır’a gönderdiğinin tespit edildiğini ileri süren Mahan, bu otomobillerin kaçının yasal, kaçının kaçak parçalandığının araştırıldığını kaydetti.

Şu anda biri aranan toplam 4 adet kaçak otomobil olduğunu belirten Mahan, bu otomobillerin de KKTC’ye nasıl ve ne şeklide geçirildiğinin soruşturulduğunu söyledi.

Mahan, bu aşamada, araştırılması ve tespit edilmesi gereken birçok işlem olduğunu anlattı. Mahan, aranan şahıslar ve bir adet otomobil olduğuna değinerek, 3 zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, meselenin çok ciddi olduğuna değindi. Soruşturmanın genişliğine, aranan emarelerin olduğuna vurgu yapan Yargıç Raşit, bu aşamada zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kaynak:Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.