1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY'DEN KUZEY'E ARABA İTHALİ!
GÜNEY'DEN KUZEY'E ARABA İTHALİ!

GÜNEY'DEN KUZEY'E ARABA İTHALİ!

Arabayı geçirip sattı!

A+A-

Güney Kıbrıs’tan getirdiği BMW marka aracı kanunsuz olarak KKTC’ye ithal eden ve Koraltay Arcan’a teslim eden Bulgaristan uyruklu Emil Goshev İliev tutuklandı

Gamze Pir Baykur

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ait olan ve daha önceden Koraltay Arcan ile Yılhan Özkoraltay tarafından satın alınan BMW marka salon aracı 2017 yılı Mart ayı içerisinde KKTC’ye getirerek kanunsuz olarak ithal eden ve Koraltay Arcan’a teslim eden Bulgaristan uyruklu zanlı Emil Goshev İliev, önceki gün Akyar Kara Giriş Kapısından KKTC’ye giriş yaparken tespit edilerek tutuklandı. “Gümrüksüz mal ithali” ve “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde nöbetçi yargıç huzuruna çıkarılan zanlı Emil Goshev İliev aleyhinde 1 günlük tutukluluk süresi temin edildi.

Meselenin tahkikat memuru Erdil Şumrut, zanlı Emil Goshev İliev’in, 22 Mart 2017 tarihinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ait KEA 494 plakalı BMW marka salon aracı daha önceden satın alan KKTC vatandaşı Yılhan Özkoraltay ve Koraltay Arcan’ın teşviki ile Beyarmudu Kara Giriş Kapısından KKTC’ye getirerek kanunsuz olarak ithal ettikten sonra Koraltay Arcan’a teslim ettiğini ve zanlının ayni gün Akyar Kara Giriş Kapısından Güney Kıbrıs’a çıkış yaptığını açıkladı. Olayın polise 2 Haziran 2017 tarihinde intikal ettiğini belirten Şumrut, mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını ve konu aracın Gelincik köyünde bir makinist dükkanında kazalı bir şekilde tespit edilerek emare alındığını söyledi. Şumrut, soruşturma kapsamında  Koraltay Arcan ve Yılhan Özkoraltay’ın tespit edildiklerini söyleyerek, kendilerinden yapılan soruşturmada suçlarını itiraf ettiklerini ve konu aracı KKTC’ye getiren kişinin Bulgaristan asıllı zanlı Emil Goshev İliev olduğunu söylediklerini açıkladı.

Polis Memuru Erdil Şumrut, zanlı Emil Goshev İliev’in 14 Ekim tarihinde Akyar Kara Giriş Kapısından KKTC’ye giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklandığını belirtti.  Daha önce davaları getirilen Koraltay Arcan ile Yılhan Özkoraltay’ın gönüllü ifadelerinin bulunduğunu belirten Şumrut, açık ifadelerinin de alınması gerektiğini söyledi. Şumrut ayrıca zanlının kedisini Güney Kıbrıs Rum Yönetiminde kalan Erkan Bozkır isimli bir şahısın kandırdığına yönelik beyanı olduğunu ve bu konunun araştırılması gerektiğini, yine zanlının 2016-2017 yılları içerisinde KKTC’ye 8 kez giriş yaptığının tespit edildiğini ve zanlının benzeri suçlar işleyip işlemediğinin araştırılması gerektiğini belirtti. Zanlı aleyhine yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Şumrut, zanlının tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi yargıcı Mine Güçlüer, zanlı Emil Goshev İliev’in tahkikat maksatları bakımından 1 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Halkın Sesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.