1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY’E GEÇİŞ HAKKI İSTİYORLAR!
GÜNEY’E GEÇİŞ HAKKI İSTİYORLAR!

GÜNEY’E GEÇİŞ HAKKI İSTİYORLAR!

Güney’e geçiş hakkı istiyorlar!

A+A-

Güney Kıbrıs’a geçiş izni verilmeyen TC kökenli KKTC vatandaşları, vize alarak Atina (Yunanistan) üzerinden Güney Kıbrıs’a geçiş yapmak mümkünken KKTC vatandaşı olmalarına rağmen KKTC üzerinden Güney Kıbrıs’a geçiş haklarının olmamasına sitem etti.

“Bu adaletsizlik, eşitsizlik ve insan haklarına aykırı bir durumdur” diyen TC kökenli KKTC vatandaşları,  “Bizim savunduğumuz istisnasız dileyen herkesin güneye geçebilmesi noktasında değil. Elbette Güney Kıbrıs Rum Kesimi ayrı bir devlettir ve kendine göre kriterleri vardır. Talebimiz, sabıka kaydı bulunmayan TC kökenli KKTC vatandaşlarının, KKTC kökenli bir kimse ile evlilik koşulu aranmadan güneye geçebilmesidir” diye konuştu.

Yasal tek yolu evlilik

Türkiye vatandaşları KKTC’den Güney Kıbrıs’a kesinlikle geçiş yapamıyor.

TC kökenli KKTC vatandaşlarının KKTC’den Güney Kıbrıs’a geçiş yapabilmesinin yasal tek yolu ise KKTC kökenli bir kimse ile hala evli olması veya daha önceden evlenmiş olması.

KKTC’den Güney Kıbrıs’a yasa dışı yollardan geçiş yapmak isteyen ve tespit edilen kişiler gözaltına alınarak KKTC kanunlarına göre yargılanıyor.

Yunanistan’dan Güney Kıbrıs’a

Türkiye vatandaşlarının ve KKTC kökenli bir kimse ile evlilik bağı bulunmayan TC kökenli KKTC vatandaşlarının Güney Kıbrıs’a geçişi ancak Yunanistan üzerinden mümkün.

Buna göre, kişi vize ile önce Türkiye’den Atina’ya Atina’dan da Güney Kıbrıs’a geçiş yapabiliyor.

Havadis

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.