1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNEY'İN GÜNDEMİ TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU
GÜNEY'İN GÜNDEMİ TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU

GÜNEY'İN GÜNDEMİ TAŞINMAZ MAL KOMİSYONU

Kıbrıslı Rumların Taşınmaz Mal Komisyonu’na (TMK) başvuruların gitgide azalmakta olduğunu iddia etti;

A+A-

Alithia ve diğer gazeteler, Hasikos’un dün Rum “İşgal Altındaki Köyler Komitesi’yle” gerçekleştirdiği toplantının ardından yaptığı açıklamada, Kıbrıslı Rumların TMK’ya yaptıkları başvuruları yakından takip ettiklerini, başvuruların günden güne azalma kaydettiğini söylediğini yazdılar.

ÇÖZÜM UMUDU

Habere göre Hasikos açıklamasında, bunun sebebinin Kıbrıs sorununa ilişkin müzakerelerinin başlaması ve bunun Rum göçmenlerde çözüm umudunu arttırması olduğunu belirtirken, Rum göçmenlerin TMK’ya başvurularını önlemek amacıyla hali hazırda bazı önlemlerin yürürlüğe konduğunu da hatırlattı.

Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk taşınmazlarının idaresi konusuna da değinen Hasikos, rüşvet ve yolsuzluğun önlenmesi için ilgili dairelerde uzun yıllardır çalışan memurların yerlerinin değiştirildiğini ya da başka dairelere atandıklarını vurguladı.

TMK’YA BAŞVURMAYIN ÇAĞRISI

Rum “İşgal Altındaki Köyler Komitesi” Başkanı Andreas Petru ise açıklamasında, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına destek belirterek Rum göçmenlere TMK’ya başvurmama çağrısında da bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.