1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNGÖR’E 3 GÜN DAHA TUTUKLULUK
GÜNGÖR’E 3 GÜN DAHA TUTUKLULUK

GÜNGÖR’E 3 GÜN DAHA TUTUKLULUK

Güngör’e 3 gün daha tutukluluk

A+A-

KKTC’de infial yaratan ve tüm ülkeyi yasa boğan trafik kazasında 3 canın ölümünden sorumlu tutulan TIR şoförü Safa Güngör’ün tutukluluk süresi uzatıldı
 Nadire BAHADİ

Girne dağ yolunda Salı sabahı yaşanan ve KKTC’de infial yaratarak 7’den 70’e herkesi yasa boğan trafik kazasında 3 kişinin ölümünden sorumlu tutulan 25 yaşındaki Safa Güngör, tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün sabahın erken saatlerinde yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede, kaza ve yürütülen soruşturma ile ilgili ifade sunan Müfettiş Muavini Burak Güney, soruşturmanın devam ettiğini beyan ederek hem soruşturma hem de zanlı Safa Güngör’ün selameti açısından tutukluluk süresinin uzatılmasını istedi. TIR şoförü Güngör, mahkeme emri ile 3 gün daha poliste tutuklu kalacak. Savcı, Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan zanlı Safa Güngör’ün itham edileceği suçlar için yasa koyucunun 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü açıkladı

Kaza bilançosu ağır

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şube Amirliği’nde görevli Müfettiş Muavini Burak Güney mahkemede sunduğu ifadesinde, zanlı Safa Güngör’ün ölümle neticelenen trafik kazası suçundan tutuklu bulunduğunu anımsattı. Kazanın 29 Kasım 2016 tarihinde saat 07:05 sıralarında Değirmenlik- Girne anayolunun 8 ve 9’uncu kilometreleri arasında gerçekleştiğini anımsatan Güney, zanlı Safa Güngör’ün yönetimindeki NJ 338 plakalı tır aracı ile Girne istikametine doğru yokuş yukarı seyrettiği sırada, yol üzerinde bulunan Tüfekçi Limited’e ait şantiyeye yaklaştığında mümkün mertebe yolun solunu muhafaza etmeyip dikkatsiz bir şekilde yolun sağına geçerek o esnada karşı istikametten gelen Denktaş Mutluel yönetimindeki THP 570 plakalı minibüs ile çarpıştığını anımsattı.  Güney, çarpışmanın ardından zanlı Güngör kullanımındaki aracın NJ 338 plakalı TIR’ın minibüsü 26 metre yokuş yukarıya sürüklediğini ifade eden Güney, kazada demir bariyerlerin de sökülerek her iki aracında yolun sağından çıkarak toprak alan içerisinde önleri doğuya bakar şekilde durduklarını hatırlattı. 3 kişinin hayatını kaybettiği kazada 3’ü ağır 7 kişinin de yaralandığını ifade eden Güney, yaralılardan Havva Kaymakamtorunları ve Doğukan Hüryaşar hala yoğun bakım servisinde tedavi görerek hayati tehlikelerinin sürdüğünü açıkladı.

Polis soruşturmasını sürdürüyor

Kazanın ardından TIR şoförü zanlı Safa Güngör’ün göz altına alınarak 30 Kasım tarihinde yargıç karşısına çıkarıldığını ifade eden polis subayı Güney, temin edilen 2 günlük tutukluluk süresi içerisinde pek çok kişiden ifade alındığını belirtti. 3 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili soruşturmanın geniş çaplı olarak devam ettiğine dikkat çeken Güney, zanlının serbest kalması halinde alınacak olan ifadelere etki etme olasılığının bulunduğunu kayetti. Güney, yaralıların hayati tehlikesinin devam ettiğinin de göz önünde bulundurularak hem soruşturmanın ve zanlının selameti açısından zanlının 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

İtham edileceği suçlar için 7 yıla kadar hapislik öngörülür

Mahkemede İddia Makamı adına hazır bulunan Savcı, suçun ciddiyetine dikkat çekerek, zanlının Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacağını söyledi. Savcı, zanlı hakkında getirilecek davalar için yasa koyucunun 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü açıkladı.

Zanlı avukatı ise polisin talep ettiği 3 günlük tutukluluk süresine itiraz etmezken, soruşturmanın bir an önce tamamlanıp zanlı Güngör’ün teminata bağlanarak serbest bırakılmasını talep etti.

Havadis

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.