1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “GÜNLÜK YAŞAMI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM”
“GÜNLÜK YAŞAMI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM”

“GÜNLÜK YAŞAMI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM”

“GÜNLÜK YAŞAMI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM”

A+A-

SİBER: “ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞAN, KARARLI, İŞ BİTİRİCİ BİR LİDERLİK GELECEK”

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, halk yararına yapılacak icraatların önünde hiçbir şeyin duramayacağını, bütün engellerin tek tek kaldırılacağını, Nisan’dan sonra çözüm için çalışan, kararlı, iş bitirici bir liderliğin geleceğini söyledi.

Başbakanlık döneminde petrol dolum tesisi gibi bir kirli yatırımı durdurmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Siber, bunu başarmak için kararlı duruş gerektiğini kaydetti. Bir cumhurbaşkanı ve çözüm dili konuşan bir toplum lideri olmak için aday olduğunu ifade eden Siber, “Başbakanlık dönemim olmaz denilenleri yapmakla geçti” dedi.

CTP’den verilen bilgiye göre, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber geçtiğimiz akşam Genç İşadamları Derneği’ni (GİAD) ziyaret etti. Siber, GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı ve beraberindeki yönetim kuruluna cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili bilgi verdi. 

“GÜNLÜK YAŞAMI İYİLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM”

Sibel Siber, Başbakanlık döneminde ülkeye getirilmek istenen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nın (TOMA), toplumun bu konudaki hassasiyeti göz önünde bulundurularak iptali konusunda kararlı duruş sergilendiğini ve iptal edildiğini söyledi.

Halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu ve yaşamı iyileştirmek için aday olduğunu kaydeden Siber, karşılaşılan onca soruna rağmen kararlılıkla yoluna devam ettiğini belirtti.

Siber, başbakanlık görevi yürüttüğü dönemde petrol dolum tesisi gibi kirli ve tehlikeli bir yatırımı da iptal ettiklerini kaydetti. Sibel Siber, bu yatırımın gerçekleşmesi halinde bölgede hem kaçakçılığın, hem de çevre kirliliğinin oluşacağı yönündeki kaygılardan dolayı, onca zorluğa rağmen tesisin kurulmasının yine halktan aldığı güçle engellendiğini söyledi.

“İNSAN KAYNAKLARIMIZDAN FAYDALANACAĞIZ”

Kıbrıslı Türklerin insan kaynakları bakımından zengin olduğunu dile getiren Siber, Nisan ayındaki seçimleri kazanması halinde bir ilki gerçekleştireceğini ve cumhurbaşkanlığında birçok masa kurarak, proje üreteceklerini kaydetti.

Bu masalarda akademisyenler ve sivil toplum örgütlerinin de bulunacağını anlatan Siber, üretilecek projelere kaynak bulunarak hayata geçirileceğinin sözünü verdi.
 
“DİNAMİK, AKTİF BİR DIŞ POLİTİKA”

Kıbrıs müzakerelerinin şu an durduğunu hatırlatan Siber, masayı terk eden tarafın Rum lider olduğunu ama uluslararası kamuoyunda bir tepki oluşmadığını söyledi.

Uluslararası toplumun Anastasiadis’e masaya dönmesi için çağrı yapması gerektiğini kaydeden Siber, “Kıbrıs Türk liderliğinin aktif dış temas yapması gerekiyor. Dış ilişkiler alanında etkin kulis faaliyetleri yapabilecek insan kaynaklarından faydalanılması gerekiyor ama bunun için de çözüme inanmak, dış temasların etkisine inanmak gerekiyor. Şu an bu konuda boşluk yaşıyoruz" iddiasında bulundu.

Siber, pasif liderliğin halka katkı yapmadığını da savundu.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.