1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜNÜN KOŞULLARINA UYGUN ÇAĞDAŞ BİR HALE GELMELİ
GÜNÜN KOŞULLARINA UYGUN ÇAĞDAŞ BİR HALE GELMELİ

GÜNÜN KOŞULLARINA UYGUN ÇAĞDAŞ BİR HALE GELMELİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Din Görevlileri Sendikası heyetini kabul etti.

A+A-

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Din Görevlileri Sendikası heyetini kabul etti.

Din Görevlileri Sendika Başkanı Süleyman Çakır ve beraberindeki heyet, çözümünü talep ettikleri sorunları içeren yazıyı Cumhurbaşkanı Deriş Eroğlu’na takdim etti.

Kabulde konuşan Çakır, Din İşleri Yasası’ndan kaynaklanan sorunları anlatarak, uzun zamandır değişmeyen yasanın, günün koşullarına uygun çağdaş bir hale gelmesi gerektiğini kaydetti.

Vakıflar yönetimine yapılan atamaların siyasi olmasından kaynaklanan sorunların da var olduğunu ileri süren Çakır, Toplu sözleşme haklarının da ellerinden sebepsiz şekilde alınmasından dolayı da sıkıntı yaşadıklarını savundu.

Çakır ayrıca, Kıbrıs konusunda Cumhurbaşkanı Eroğlu’na tam destek verdiklerini dile getirdi.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, ayni sorunların geçmişten beri durduğunu dile getirerek, yapılan talepleri hükümet edenlere paylaşacağını kaydetti.

Din Görevlileri Yasası’nın o günün koşullarına göre yapıldığını, günümüz koşullarına göre düzenlenmesi için hükümet yetkilileriyle görüşeceğini dile getiren Eroğlu, Vakıflar İdaresi  Yönetim Kurulu’na yapılan atamalara da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
 
KIBRIS DAVASI...

Kıbrıs davasının önemli bir dava olduğunu, 1974 yılı öncesini bilen birisi olarak geçmişi aratmayacak, Kıbrıs Türkünü boşlukta bırakmayacak bir anlaşmanın yapılması gerektiğini, bu bilinçle çalışmalarını sürdürdüğünü  vurgulayan Eroğlu, Rumların ortak açıklama konusunu ortaya atarak hala daha müzakere masasına oturmadıklarına işaret etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.