1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜREŞÇİLER ULUSLARARASI YARIŞMADA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK ELDE ETTİ
GÜREŞÇİLER ULUSLARARASI YARIŞMADA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK ELDE ETTİ

GÜREŞÇİLER ULUSLARARASI YARIŞMADA BİRİNCİLİK VE ÜÇÜNCÜLÜK ELDE ETTİ

ATASAYAN: “SPORCULARIMIZIN ULUSLARARASI YARIŞMALARDA ELDE ETTİĞİ BAŞARILAR, AMBARGOLARIN NE KADAR HAKSIZ OLDUĞUNU GÖSTERİYOR”

A+A-

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, Kıbrıslı Türk sporcuların KKTC’ye uygulanan haksız spor ambargolarına rağmen, katıldıkları uluslararası yarışmalarda bireysel dallarda “söke söke” kazanarak başarı elde ettiğini ve uygulanan bu ambargoların ne kadar haksız olduğunu dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Atasayan, dünyanın bu başarıları görmesi ve Kıbrıslı Türk sporcuların, diğer ülke sporcuları ile mücadele etmesini engellememesi gerektiğini kaydetti. 

KKTC’yi, Bulgaristan’da düzenlenen “Uluslararası Hüseyin Mehmetov Güreş Yarışması”nda temsil eden güreşçilerimiz, yarışmada birincilik ve üçüncülük başarısı elde etti.

Güreş Federasyonu Başkanı Hüseyin Kavaz, bugün yarışmada birincilik elde eden Özper Özorun ve üçüncülük elde eden Hakkı Karapelit ile birlikte Atasayan’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Görüşmede, Spor Bakanlığı Genel Koordinatörü Süleyman Göktaş ile sporcuların antrenörü Mertdoğan Soyalan da hazır bulundu.    

Atasayan, sporcuları tebrik ederek, Bulgaristan’da KKTC bayrağını dalgalandıran, KKTC’yi tanıtan ve başarıyla temsil eden sporcuları ödüllendireceklerini söyledi.

Güreş Federasyonu’nun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve başarılı bulduğunu ifade eden Atasayan, uluslararası yarışmalarda ülkeyi başarılar kazanarak temsil etmenin önemine vurgu yaptı ve bunun ayrı bir övünç kaynağı olduğuna dikkat çekti. 

Mutlu Atasayan, KKTC’nin spor ambargoları altında olduğunu, ancak buna rağmen sporcuların katıldığı bireysel yarışmalarda başarılar elde ettiğini ifade ederek, bunun da ambargoların ne kadar haksız olduğunu gösterdiğini kaydetti.

Sporcuların söke söke yarışmaları kazandığını ve başarı elde ettiğini ifade eden Atasayan, dünyanın bu başarıları görmesi ve Kıbrıslı Türk sporcuların diğer ülkelerin sporcularıyla eşit bir şekilde yarışmasının önünü açması gerektiğini belirtti.

Güreş Federasyonu Başkanı Hüseyin Kavaz da, yarışmaya 2 sporcu ile katıldıklarını ve biri birincilik bir de üçüncülük olmak üzere KKTC’ye 2 madalya kazandırdıklarını ifade etti.

Kavaz, bakanlığa katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Kaynak: TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.