1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRKAN: “YILBAŞININ GEÇMESİNİ BEKLEYİP KESMEYE BAŞLADIK”
GÜRKAN: “YILBAŞININ GEÇMESİNİ BEKLEYİP KESMEYE BAŞLADIK”

GÜRKAN: “YILBAŞININ GEÇMESİNİ BEKLEYİP KESMEYE BAŞLADIK”

KIB-TEK'in kesinti listesinde binlerce abone yer alıyor. Kesintiler yarın da devam edecek.

A+A-

BRTK VE MALİYE BAKANLIĞI’NIN ELEKTRİKLERİ DE KESİLDİ

GÜRKAN: “KESİNTİ LİSTESİNDE BİNLERCE ABONE VAR.. BORCUNU ÖDEMEYEN KESİLECEK”

CESURER: “BEDAVA ELEKTRİK KULLANANLAR NEDENİYLE VATANDAŞ ELEKTRİĞE DAHA FAZLA ÖDÜYOR

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), aralarında bakanlıklar, BRTK, daireler ve belediyelerin de bulunduğu yüzlerce abonesinin elektriğini, borçlarını ödememelerinden dolayı bu sabahtan itibaren kesmeye başladı.

TAK muhabirinin Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer’den aldığı bilgiye göre, borcundan dolayı elektriği kesilenler arasında Maliye Bakanlığı da bulunuyor.

EL-SEN borçtan dolayı yapılan kesintilere dışarıdan müdahalenin süresiz grev nedeni sayılacağını bildirdi.

Öğleden sonra itibarıyla BRTK; Çatalköy Belediyesi, Lapta Belediyesi, Alsancak Belediyesi, Ilgaz köyü, Güzelyurt Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi, Büyükkonuk Belediyesi, Lefke Belediyesi,
Yuvacık, Kalkanlı, Bostancı, Serhatköy, Akçay, Aydınköy, Gaziveren, Doğancı, Çamlıköy, Lefkoşa içme suyu pompaları ile Su İşleri Dairesi (Lefkoşa) ve Orman Dairesi’nin (Lefkoşa) elektriklerinin borçlarından dolayı kesildiği belirtildi.

GÜRKAN: “YILBAŞININ GEÇMESİNİ BEKLEYİP KESMEYE BAŞLADIK”

KIB-TEK Santrallar Müdür Muavini Mehmet Salih Gürkan TAK’a yaptığı açıklamada, kurum tarafından bugüne dek yapılan çağrılara uymayan kurumlar, camiler, spor kulüpleri ve diğer tüketicilerin elektrik enerjilerinin bugün itibarıyla kesilmeye başlandığını söyledi.

Gürkan, Kasım sonu yapılan çağrıda 15 Aralık tarihine kadar tüm tüketicilere mühlet verildiğini veya borçlarını yapılandırma çağrısı yapıldığını anımsatarak, büyük bir çoğunluğun bu çağrılara uymamasından dolayı, yılbaşının geçmesini bekleyip elektrik enerjilerinin kesilmeye başlandığını bildirdi.

Gürkan bugünden itibaren, Elektrik Kurumu amirliklerindeki kesinti listesinde bulunan herkesin ayrım yapılmadan elektriğinin kesileceği bilgisini de verdi.

Mehmet Salih Gürkan, kesinti listesinde binlerce abone bulunduğunu; bugün başlanan kesintilerin yarın ve sonraki günlerde de süreceğini söyledi.

CESURER: “BEDAVA ELEKTRİK KULLANANLAR NEDENİYLE VATANDAŞ ELEKTRİĞE DAHA FAZLA ÖDÜYOR”

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer de TAK’a yaptığı açıklamada, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı son uyarının ardından bugün, borcunu ödemeyen veya borcunu yeniden yapılandırıp (taksitlendirip) ödemeyen vatandaşlar dahil olmak üzere yüzlerce kurum ve kuruluşun elektrik enerjisinin kesildiğini kaydetti.

Cesurer, yasal olarak zorunlu olan bu sürecin dışarıdan müdahaleyle engellenmesi karşısında EL-SEN olarak tavır alacaklarını da açıkladı ve “bedava elektrik kullananlar nedeniyle vatandaşın elektriği daha pahalıya satın almak zorunda kaldığını” ifade etti.

DOMİNO TAŞI ETKİSİ

Bedava elektrik kullananların KIB-TEK’in bankalara borç faizi ödemesine, bunun da maliyetlerde 4.5 - 5 kuruş pahalılığa neden olduğunu anlatan Cesurer, elektrikteki pahalılığın “domino taşı” etkisi yaratarak genel hayat pahalılığına neden olduğunu da hatırlattı.

Elektrik İnkişaf Yasası Fasıl 171’de 1 Ocak 2013’te yapılan değişiklik gereği, bir aydan fazla bakiye borcu olanların elektriğinin kesilmemesinin yasal olarak suç olduğunu anlatan Cesurer, defalarca sözlü ve yazılı uyarılara uymayan tüketicilerin ayrım gözetilmeden elektriksiz bırakılacağını söyledi.

Cesurer, sosyal yardım alan veya işsiz olanlara ne uygulanıyorsa aynısının tüm kesimlere uygulanacağını sözlerine ekledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.