1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRLER GİDİYOR, KAOS KALIYOR
GÜRLER GİDİYOR, KAOS KALIYOR

GÜRLER GİDİYOR, KAOS KALIYOR

Gürler gidiyor, kaos kalıyor

A+A-

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler’in görev süresi bugün tamamlanıyor. Genel müdür atanmaması nedeniyle görev süresi dolan Pervin Gürler bugün emekli oluyor. Gürler’in gitmesinin ardından kimin genel müdür atanacağı konusu ise bilinmezliğini koruyor.

Havadis

Gürler, Polis Genel Müdürü mevkisine atanmadığı için 1’inci yardımcı olarak dört yılını doldurarak otomatikman emekliye ayrıldı.

Gürler’in terfi ettirilmemesinin ardından polis teşkilatı içerisinde cevap bekleyen en önemli soru ise Polis Genel Müdürü’nün kim olacağı. Polis teşkilatında bu görev için beş aday bulunuyor.

Süleyman Manavoğlu, PGM 1’inci Yardımcısı Barbaros Savaşçı, 2’nci Yardımcı Hüseyin Yeşildağlı, Bilgi İşlem Müdürü Hasan Beyar ve Denetleme Kurulu Müdürü Hasan Dayı adaylar arasında.

Eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, uzun süre Şenay Kebapçı’yı Polis Genel Müdürü olarak atamak istemiş, ancak dönemin Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Kıdem sırasını takip edin” diyerek, üçlü kararnameye son imzayı koymamıştı.

Adaylar bekliyor

Hükümetin Pervin Gürler’in ardından Polis Genel Müdürü koltuğuna önerebileceği beş aday var. Polis Genel Müdürü 2’nci Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Lefkoşa Polis Müdürü Barbaros Savaşçı, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Bilgi İşlem Müdürü Hasan Beyar ve Denetleme Kurulu Müdürü Hasan Dayı Polis Genel Müdürü olarak ataması yapılabilecek müdürler.

Kriz mevcut

Bugünden itibaren polis içerisinde ciddi bir terfi krizi ortaya çıkacağa benziyor. Kimin Polis Genel Müdürü olacağının Çarşamba günü kurulacak yeni hükümetin ardından belirlenmesi bekleniyor. Üst düzey polis müdürleri arasında emeklilik süreleri yaklaşan Hasan Dayı ve Hasan Beyar, kısa süre içerisinde peş peşe emekliye ayrılacak.
Pervin Gürler’in emekliye ayrılmasının ardından terfilerin nasıl gerçekleşeceği ve polis içerisinde yapılacak atamaların ardından, çok sayıda polisin görevinin ne şekilde değişeceği teşkilat içerisinde ciddi huzursuzluk yarattı.

Veda ziyaretleri yapmıştı

Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler, geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na veda ziyaretleri yapmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.