1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR: “2014 YILINDA SOMUT ADIMLAR ATILACAK”
GÜRPINAR: “2014 YILINDA SOMUT ADIMLAR ATILACAK”

GÜRPINAR: “2014 YILINDA SOMUT ADIMLAR ATILACAK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında 2014 yılında Bakanlık olarak somut adımlar atacaklarını belirtti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar,  kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında 2014 yılında Bakanlık olarak somut adımlar atacaklarını belirtti.

Bakan Gürpınar, Şiddet Önleme Merkezi ile Kadın Sığınma Evi’nin hayata geçirileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, ‘‘25 Kasım  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’’  dolayısıyla mesaj yayımladı.

“SON İKİ YILDA 250 KADIN BAŞVURDU”

Bakan Gürpınar mesajında, KKTC’de  kadına yönelik şiddet konusunda istatistiki  veri eksikliği bulunduğunu belirterek, bu yüzden kadına yönelik şiddetin  görünür hale gelemediğini ve toplum bilincinde yeterince yer alamadığını kaydetti.

Gürpınar  son  iki yıl  içerisinde, hastanelerin acil  hizmet servisleri, Polis Genel Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Dairesi’ne  toplam 250 kadının şiddet bildirimi ile başvurduğunun  tespit edildiğini vurgulayarak, bunun yanı sıra çeşitli nedenlerle gizlenmiş, örtülmüş ve bildirimi yapılmamış çok sayıda şiddet uygulaması olduğunun da bilinmekte olduğunu kaydetti.
Bakan Gürpınar,  sanılanın aksine sorununun önemli boyutta olduğuna işaret ederek, ülkede şiddet mağduru kadınların ilgili kurumlara şikayetten çekindiklerini,  şiddeti kabullenip saklama ve susma yoluna gittiklerini belirtti.

“Şiddete uğrayan kadınları koruyacak, gerektiğinde onlara hukuki destek sağlayacak, barınma ve iş imkanlarını geliştirecek kapsamlı bir koruma programı  maalesef mevcut değildir” diyen  Gürpınar . Bakanlık olarak bu konuda 2014 yılı içinde  somut adımlar atacaklarını açıkladı.

Yaygın bir farkındalık kampanyası sürdüreceklerini belirten Gürpınar, “ Hedefimiz, hangi şekilde olursa olsun,  şiddete maruz kalan kadınların,  bunu kabullenip gizlemek yerine, Bakanlığımıza ve ilgili diğer kurumlara başvurabileceklerini bilmelerini sağlamaktır. Bununla beraber bu konuda kurumsal bir yapı oluşturulacaktır” dedi.

KADIN SIĞINMA EVİ

Kadınlara bilgi ve danışmanlık hizmeti sağlayacak, şiddete maruz kalan kadınların, psikolojik ve hukuksal destek alabilecekleri “Şiddet Önleme Merkezi” ile “Kadın Sığınma Evi”nin hayata geçirileceğini bildiren Gürpınar,   Kadının toplumdaki statüsünün yükseltilmesi için, toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde yeni bir yapı oluşturulacağını kaydetti.

Devlet ve sivil toplum örgütlerinin koordineli işbirliğiyle  kadına yönelik şiddetin önlenmesinde önemli adımlar atılabileceğini belirten Gürpınar,  kadına yönelik her türlü şiddetin sonlandırılmasına dönük adımların atılmasının ciddi bir gereklilik olduğunu ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.