1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR: "ÇOCUK HAKLARI ANAYASAL GÜVENCEYİ HAK EDİYOR"
GÜRPINAR: "ÇOCUK HAKLARI ANAYASAL GÜVENCEYİ HAK EDİYOR"

GÜRPINAR: "ÇOCUK HAKLARI ANAYASAL GÜVENCEYİ HAK EDİYOR"

Gürpınar, ülke çocuklarının, tüm dünya çocukları gibi haklarının çağdaş normlara uygun olarak anayasal güvence altına alınmasını hak ettiğini vurguladı.

A+A-

GÜRPINAR: “ÇOCUKLARIMIZ HAKLARININ, ÇAĞDAŞ NORMLARA UYGUN OLARAK ANAYASAL GÜVENCEYE ALINMASINI HAK EDİYOR”

“GELECEĞİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZIN HER TÜRLÜ HAKTAN YARARLANARAK YETİŞMESİNİ SAĞLAMAK BAKANLIĞIMIZIN GÖREVİ”

“ANAYASA DEĞİŞİKLİK PAKETİNDEKİ ÖNEMLİ BİR UNSUR DA ÇOCUK HAKLARIDIR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, ülke çocuklarının, tüm dünya çocukları gibi haklarının çağdaş normlara uygun olarak anayasal güvence altına alınmasını hak ettiğini vurguladı.

Gürpınar, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nde çocuklara verilebilecek en güzel hediyenin, bu konuda somut adım atarak, haklarının çağdaş normlarda güvence altına alacak Anayasa değişikliğini gerçekleştirmek olduğunu belirtti.

Aziz Gürpınar, geleceğin teminatı olan çocukların her türlü haktan yararlanarak, haklarının ve sorumluluklarının bilincinde yetişmesini sağlamanın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın önemli görevleri arasında yer aldığını da vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını, barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini, yoksulluk, çocuk işçiliği, eğitim, istismar gibi tüm çocukların yaşamını ilgilendiren konulara odaklanan ve çocukların sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlayan” bu günün önemini vurguladı.

BAKANLIĞIN GÖREVİ

Sağlıklı yetişme, beslenme, barınma, dinlenme ve oyun olanaklarının çocukların en temel hakkı olduğunu vurgulayan Gürpınar, mesajına şöyle devam etti:

“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın her türlü haktan yararlanarak haklarının ve sorumluluklarının bilincinde yetişmesini sağlamak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak önemli görevlerimiz arasındadır.”

Aziz Gürpınar, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin hizmetlerine değinirken, çocuğun fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimini engelleyecek durumların yarattığı olumsuz koşulları ortadan kaldırmak ve olumsuz şartlardaki çocukları koruma ve gözetim altına aldığını anlattı.

Çocukların her türlü şiddet ve istismardan uzak; fiziksel, sosyal ve ruhsal açıdan sağlıklı ve güvenli gelişmesini sağlamanın toplumdaki herkese düşen önemli bir görev olduğunu vurgulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gürpınar, çocukların eğitim hakkının korunup gelişmesinin önemine de işaret etti.

“ÇOCUK HAKLARI ANAYASA’DA”

Gürpınar, bu yılki 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nün, Anayasa değişiklik paketinde yer alan “çocuk hakları” bölümü düzenlemesi nedeniyle ayrı bir anlam ve önem taşıdığını belirterek, bu düzenlemeyle, çocuk haklarının çağdaş ve uygar normlara uygun olarak anayasal güvence altına alındığını vurguladı.

Ayrıca çocuklara dair konuların özel ele alınacağı Çocuk Mahkemeleri oluşturulmasının da öngörüldüğünü kaydeden Aziz Gürpınar, çocuklara verilebilecek en güzel hediyenin, çağdaş normlara uygun haklarını anayasal güvence altına alacak Anayasa değişikliğini gerçekleştirmek olacağını ifade etti.

Gürpınar mesajında, toplumu oluşturan her bir bireyin bunu başarmanın onurunu ve mutluluğunu yaşayacağına inancını dile getirerek, tüm çocukları sevgiyle kucakladığını belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.