1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR, HÜR-İŞ'İ KABUL ETTİ
GÜRPINAR, HÜR-İŞ'İ KABUL ETTİ

GÜRPINAR, HÜR-İŞ'İ KABUL ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Yakup Latifoğlu başkanlığındaki Hür-İş Federasyonu yetkililerini kabul etti.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Yakup Latifoğlu başkanlığındaki Hür-İş Federasyonu yetkililerini kabul etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı basın ve halkla ilişkiler biriminden yapıılan açıklamada,  kabulde Yakup Latifoğlu’nun kamu ile sektör çalışanlarının sorunlarını aktardığını bildirdi.

Açıklamada Yakup Latifoğlu’nun görüşmede; ülkede artış gösteren  hayat pahalılığı karşısında  asgari ücretin yeniden düzenlenmesi ve toplu iş sözleşmesi  kurallarının sağlanması konularında  taleplerde bulunduğu belirtildi.

Hür-İş’in;  bakanlığın; “iş sağlığı ve güvenliği konusunda eksik tüzüklerinin hazırlanması, kayıt dışılıkla imücadele ve işgücü niteliğinin artırılması konularında yaptığı çalışmaları”, bu alanlarda atılan olumlu adımlar olarak değerlendirildiği belirtilerek, yapılacak çalışmalara katkı koymaya hazır olduklarını bildirdiği kaydedildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da yaptığı konuşmada,  bakanlığa bağlı birimlerin geçmişten gelen sıkıntıların giderilmesi üzerinde çalıştığını belirterek, olumsuz koşulların  en kısa sürede düzeltilerek huzurlu çalışma yaşamının  tesisi için gerekli  her türlü gayreti göstereceklerini ifade ettiği  bildirildi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.