1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR, OTELCİLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ
GÜRPINAR, OTELCİLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

GÜRPINAR, OTELCİLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, “yerel işgücü istihdamının desteklenmesi” amacıyla hazırladığı tüzüğü, meslek örgütü ve iş dünyasıyla tartışmaya devam ediyor.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, “yerel işgücü istihdamının desteklenmesi” amacıyla hazırladığı tüzüğü, meslek örgütü ve iş dünyasıyla tartışmaya devam ediyor.

Bakan Aziz Gürpınar bugün bu kapsamda ziyaret ettiği Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ ve yönetim kurulu üyeleriyle, yerel işgücünün istihdama daha çok katılımının sağlanması konusunu görüştü.

Ziyarette, Bakanlık Müsteşarı İsmet Lisaniler, Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş ve Girne Şube Müdürü İsmet Bayhanlı da hazır bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar yaptığı konuşmada, ülke ekonomisinin lokomotifi konumunda olan turizm sektörünün son derece önemli olduğunu ifade etti.

Bakanlığın ülkede yerel işgücü istihdamını sağlamak amacıyla “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü” adı altında bir proje hazırladığını, sözkonusu projede aranan niteliklere uygun işgücünün yerel kaynaklardan yetiştirilmesi  ve yetiştirilen işgücünün istihdamda daha çok yer almasının amaçlandığını belirten Gürpınar, bunun için çeşitli teşvik unsurlarını bir araya getirdiklerini vurguladı.

KITOB’a gerçekleştirdikleri ziyarette tüzüğü tartışarak nasıl  işbirliği yapabileceklerini, birlikte ne gibi projeleri hayata geçirebileceklerini konuşacaklarını ifade eden Gürpınar, ülkede yerel işgücünü artırmayı hedeflediklerini söyledi.

KITOB Başkanı Hüseyin Aktığ da, turizm sektöründe yerel işgücü istihdam edilmesi konusunun ülkeye gelen turistlere kültürü en iyi şekilde aktaracak olan sektör olması bakımından son derece önem taşıdığını belirterek, konunun gündemlerinde olduğunu kaydetti.

Yerel işgücü istihdamını artırma ve motive etmeyi istediklerini dile getiren Aktığ, ülke ekonomisi ile gerçeklerine baktıklarında bunu nasıl aşabileceklerini henüz bulamadıklarını söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.