1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. GÜRPINAR SANAYİ ODASI İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ
GÜRPINAR SANAYİ ODASI İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

GÜRPINAR SANAYİ ODASI İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Gürpınar, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası yetkilileriyle çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

A+A-

GÜRPINAR, İHTİYAÇ DUYULAN İŞGÜCÜNÜN YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK PROJELERİ DESTEKLEMEYE HAZIR OLDUKLARINI BELİRTTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Ali Çıralı başkanlığındaki Kıbrıs Türk Sanayi Odası yetkilileriyle bakanlık toplantı salonunda, bugün çalışma toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, Süt İmalatçıları Birliği, Hazır Beton İmalatçıları Birliği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’nden temsilciler de hazır bulundu.

Ali Çıralı toplantının girişinde yaptığı konuşmada, sanayici ve üreticinin sorunlarından bahsederek, çalışma toplantısını; süt imalatçılarının enerji maliyetlerinin yüksek olması, inşaat sektöründe faaliyet gösteren üreticilerin laborant ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla eğitim programı hazırlanması ile yabancı iş gücü istihdamında yaşanan bürokratik engeller gibi Bakanlığı ilgilendiren sorunları görüşmek için talep ettiklerini anlattı.

Çıralı, konuşmasını sonunda Gürpınar’a taleplerini içeren bir dosya da sundu.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar da, odanın talebiyle bir araya geldiklerini ifade ederek, ihtiyaç duyulan işgücünün yetiştirilmesine yönelik projeleri desteklemeye hazır olduklarını ve bununla ilgili odanın hazırladığı çalışmayı değerlendireceklerini belirtti.

Üreticinin enerji sorunlarının çözülmesi kapsamında katı yakıt kullanımı konusunun da değerlenileceğini söyleyen Gürpınar, sanayicilerin çalışmalarını kolaylaştıracak kararlar almayı amaçladıklarını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.